فروش کابل هوشمند knx با مرغوب ترین جنس و مناسب ترین قیمت در انواع برندها برای ارتباط بین تجهیزات هوشمند ساختمان
کابل های سیستم هوشمند بر اساس توپولوژی و پروتکل انواع مختلفی دارد.
کابل در سیستم شبکه
در شبکه های محلی از کابل به عنوان محیط انتقال و به منظور ارسال اطلاعات استفاده می گردد. از چندین نوع کابل در شبکه های محلی استفاده می گردد.
در برخی موارد ممکن است در یک شبکه صرفا از یک نوع کابل استفاده و یا با توجه به شرایط موجود از چندین نوع کابل استفاده گردد.
نوع کابل انتخاب شده برای یک شبکه به عوامل متفاوتی نظیر: توپولوژی شبکه، پروتکل و اندازه شبکه بستگی خواهد داشت.
آگاهی از خصوصیات و ویژگی های متفاوت هر یک از کابل ها و تاثیر هر یک از آن ها بر سایر ویژگی های شبکه، به منشور طراحی و پیاده سازی یک شبکه موفق بسیار لازم است.
کابل UTP یا کابل به هم تابیده بدون روکش (Unshield Twisted pair)
متداول ترین نوع کابلی که در انتقال اطلاعات استفاده می گردد، کابل های به هم تابیده می باشند. این نوع کابل ها دارای دو رشته سیم به هم پیچیده بوده که هر دو نسبت به زمین دارای یک امپدانس یکسان می باشند. بدین ترتیب امکان تاثیرپذیری این نوع کابل ها از کابل های مجاور و یا سایر منابع خارجی کاهش خواهد یافت.
کابل های به هم تابیده دارای دو مدل متفاوت: Shield (روکش دار) و Unshield (بدون روکش) می باشند. کابل UTP نسبت به STP متداول تر بوده و در اکثر شبکه های محلی استفاده می گردد. کیفیت کابل های UTP متغیر بوده و از کابل های معمولی استفاده شده برای تلفن تا کابل های با سرعت بالا را شامل می گردد.
کابل دارای چهار زوج سیم می باشد که درون یک روکش قرار می گیرند. هر زوج با تعداد مشخصی پیچ تابانده شده (در واحد اینچ) تا تاثیر پذیری آن از سایر زوج ها و یا سایر دستگاه های الکتریکی کاهش یابد.
کابل های UTP دارای استانداردهای متعددی بوده که در دسته بندی های زیر تقسیم بندی می شوند:
کانکتور استاندارد برای کابل های UTP، از نوع RJ-45 می باشد. این کانکتور شباهت زیادی به کانکتورهای تلفن (RJ-11) دارد.هر یک از پین های کانکتور می بایست به درستی پیکربندی شوند.
کابل هوشمند knx زیرمجموعه ای از کابل های شبکه می باشد.
مزایای کابل های به هم تابیده
- سادگی و نصب آسان
- انعطاف پذیری مناسب
- دارای وزن کم بوده و به راحتی به هم تابیده می گردند
معایب کابل های به هم تابیده
- تضعیف فرکانس
- بدون استفاده از تکرار کننده ها، قادر به حمل سیگنال در مسافت های طولانی نمی باشند
- پایین بودن پهنای باند
- به دلیل پذیرش پارازیت در محیط ها الکتریکی سنگین به خدمت گرفته نمی شوند
کابل کواکسیال
یکی از مهم ترین محیط های انتقال در مخابرات کابل کواکسیال و یا هم محور می باشد. این نوع کابل ها از سال 1936 برای انتقال اخبار و اطلاعات در دنیا به کار گرفته شده اند.
در این نوع کابل ها، دو سیم تشکیل دهنده یک زوج، از حالت متقارن خارج شده و هر زوج از یک سیم در مغز و یک لایه مسی بافته شده در اطراف آن تشکیل می گردد. در نوع دیگر کابل های کواکسیال، به جای لایه مسی بافته شده، از تیوپ مسی استوانه ای استفاده می شوذ. ماده ای پلاستیکی این دو هادی را از هم جدا می کند. ماده پلاستیکی ممکن است به صورت دیسک های پلاستیکی یا شیشه ای در فواصل مختلف استفاده و مانع از تماس دو هادی با یکدیگر شود و یا ممکن است دو هادی در تمام طول کابل به وسیله مواد پلاستیکی از یکدیگر جدا گردند.
مزایای کابل کواکسیال
- قابلیت اعتماد بالا
- ظرفیت بالای انتقال، حداکثر پهنای باند 300 مگاهرتز
- دوام و پایداری خوب
- پایین بودن مخارج نگهداری
- قابل استفاده در سیستم های آنالوگ و دیجیتال
- هزینه پایین در زمان توسعه
- پهنای باند نسبتا وسیع که مورد استفاده اکثر سرویس های مخابراتی از جمله تله کنفرانس صوتی و تصویری است.
معایب کابل های کواکسیال
- مخارج بالای نصب
- نصب مشکل تر نسبت به کابل های به هم تابیده
- محدودیت فاصله
فیبر نوری
یکی از جدیدترین محیط های انتقال در شبکه های کامپیوتری، فیبر نوری است. فیبر نوری از یک میله استوانه ای که هسته نامیده می شود و جنس آن از سیلیکات است تشکیل می گردد. شعاع استوانه بین دو تا سه میکرون است. روی هسته، استوانه دیگری (از همان جنس هسته) که غلاف نامیده می شود، استقرار می یابد.
در این نوع فیبرها، نور در اثر انعکاس کلی در فصل مشترک هسته و غلاف، انتشار پیدا خواهد کرد. منابع نوری در این نوع کابل ها، دیود لیزری یا دیود های ساطع کننده نور می باشند. منابع فوق، سیگنال های الکتریکی را به نور تبدیل می نمایند.
مزایای فیبر نوری
- حجم و وزن کم
- پهنای باند بالا
- تلفات سیگنال کم و در نتیجه فاصله نقویت کننده ها زیاد می گردد
- فراوانی مواد تشکیل دهنده آن ها
- مصون بودن از اثرات القاهای الکترومغناطیسی مدارات دیگر
- آتش زا نبودن آن ها به دلیل عدم وجود پالس الکتریکی در آن ها
- مصون بودن در مقابل عوامل جوی و رطوبت
- سهولت در امر کابل کشی و نصب
- استفاده از شبکه های مخابراتی آنالوگ و دیجیتال
- مصونیت در مقابل پارازیت
معایب فیبر نوری
- به راحتی شکسته شده و می بایست دارای یک پوشش مناسب باشد. این مسئله با ظهور فیبرهای تمام پلاستیکی و پلاستیکی/ شیشه ای کاهش پیدا کرده است.
- اتصال دو بخش از فیبر یا اتصال یک منبع نور به فیبر، فرآیند دشواری است. در چنین حالتی می توان از فیبرهای ضخیم تر استفاده کرد اما این مسئله باعث تلفات زیاد و کم شدن پهنای باند می گردد.
- از اتصالات T شکل در فیبر نوری نمی توان جهت گرفتن انشعاب استفاده نمود. در چنین حالتی فیبر می بایست بریده شده و یک Detector اضافه گردد. این دتکتور می بایست قادر به دریافت و تکرار سیگنال باشد.
- تقویت سیگنال نوری یکی از مشکلات اساسی در زمینه فیبر نوری است. برای تقویت سیگنال می بایست سیگنال های نوری به سیگنال های الکتریکی تبدیل، تقویت و مجددا به علائم نوری تبدیل شوند.
انتخاب کابل های شبکه
کابل های شبکه دیتا از حد فاصل سوئیچ ها تا نودها از نوع به هم تابیده و برای کابل های اصلی شبکه از فیبر نوری استفاده خواهد شد.
کابل هوشمند KNX
کابل هوشمند knx محصولی از گروه کابل های شبکه است. این کابل ها با توجه به ساختاری که دارند، می توانند در رده کابل های ابزار دقیق قرار گیرند. کابل های knx از 4 رشته مفتولی کلاس 1 به صورت زوج های به هم تابیده تشکیل شده اند. روکش این کابل ها از PVC و به رنگ سبز می باشد. سطح مقطع این کابل ها معمولا 0.8 میلی متر و در متراژهای گوناگون عرضه می شوند.
این کابل ها در سیستم خانه هوشمند تحت پروتکل knx استفاده می شوند. با استفاده از کابل و سایر تجهیزات knx می توان تا حدود 30 درصد از هزینه های اضافی ساختمان را کاهش داد و همچنین امنیت بیشتری را برای ساختمان و سیستم های موجود فراهم کرد.
مشخصات کابل هوشمند knx
این کابل ها از دو زوج به هم تابیده مفتولی تشکیل شده اند. یک زوج این کابل دارای رنگ های قرمز و مشکی و زوج دیگر آن دارای رنگ سفید و زرد می باشد. زوج قرمز و مشکی مهم ترین زوج این کابل است که از آن برای تغذیه ی دستگاه های هوشمند (29 ولت DC) و انتقال اطلاعات استفاده می شود. زوج زرد و سفید هم در موارد خاص و در صورت لزوم اتصال اضافی را ایجاد می کنند، اما به طور کلی استفاده نمی شود.
یکی از مهم ترین نکاتی که باید در استاندارد کابل های knx در نظر گرفته شود سرعت انتقال دیتا می باشد. سرعت انتقال دیتا در این کابل ها 9600 بیت بر ثانیه می باشد.
کابل knx شامل سیم های هسته جامد است، و می توانند در مدل های تک جفت و دو جفت ساخته شوند. مشخصات knx می گوید که باید نهایتا 350 متر فاصله بین منبع تغذیه و دیوایس داشته باشیم. همچنین میزان کابل استفاده شده برای تمامی دیوایس های knx، نباید بیش از 1000 متر باشد (حداقل در ساختمان های مسکونی این موضوع حتما رعایت گردد).
تاثیر کامل کابل روی کارکرد سیستم هوشمند و افت ولتاژ
بیاید با یک مثال پیش بریم:
من تصمیم دارم از یک کلید دارای یک صفحه لمسی کوچک با حداکثر مصرف جریان باس 14mA استفاده کنیم. اگر این کلید با منبع تغذیه (PSU) حدود 350 متر فاصله داشته باشد، افت ولتاژ 0.335 ولت پیدا می کند. با این حال، اگر 64 کلید را روی این لاین قرار دهیم (896mA=64*14mA)، افت ولتاژ آن 21.5 ولت است، که این یک مشکل می باشد و بنابراین لازم است تا مقدار کمی انرژی بیشتری را به سیستم اضافه کنیم. (توجه: به وضوح 64 کلید به طور همزمان استفاده نمی شوند. اما یک استثنا ممکن است پس از خرابی ولتاژ باس پیش بیاد، نمایشگر کلیدها در هنگام راه اندازی روشن می شوند).
بیاید به دنیای واقعی برگردیم و موارد زیر را روی کابل های مختلف مقایسه کنیم:
30 کلید که هر کدام 14mA جریان می کشند روی یک کابل 100 متری knx قرار دارند. این باعث کاهش ولتاژ 2.9 ولت می شود (تقریبا 10 درصد افت می کند). بیاید این سناریو با چندین مدل کابل خارجی (به علت دارا بودن اطلاعات از کابله های خارجی در اینجا کابل های خارجی را مثال می زنیم) امتحان کنیم:
کابل های Lutron یا Crestron
بگذارید ابتدا AWG را به شما معرفی کنیم. AWG مخفف America Wire Gauge و به معنی سیم سنج آمریکایی می باشد. یک سیستم سیم سنج استاندارد لگاریتمی پلکانی که از سال 1987، عمدتا در آمریکای شمالی برای قطر سیم های گرد، جامد، غیر آهنی و رسانای الکتریکی استفاده می شوذ.
کابل های Lutron یا Crestron با استفاده از جفت برق 12AWG با افت ولتاژ 0.43 ولت به خوبی در محاسبه ظاهر می شوند. و دلیلش مس بیشتر و مقاومت کمتر در این کابل ها می باشد.
اما به محض اینکه به کابل های کوچکتر از 20AWG دسترسی پیدا می کنیم (هر چه AWG بزرگتر، کابل کوچکتر است)، دچار مشکل می شویم:
- کابل دارای 22AWG دارای 4.43 ولت افت ولتاژ می باشد یعنی حدود 15 درصد افت ولتاژ دارد.
- کابل دارای 24AWG دارای 7 ولت افت ولتاژ می باشد یعنی حدود 24 درصد افت ولتاژ دارد.
- کابل دارای 26AWG دارای 11 ولت افت ولتاژ می باشد یعنی حدود 38 درصد افت ولتاژ دارد.
کابل CAT5
کابل CAT5 به طور اسمی 24AWG است، اما ما بعضی اوقات آن را تا 26AWG کوچک دیده ایم. مشخصات ولتاژ کارکرد دستگاه باس، آن ها را ملزم می کند بین 21 ولت تا 30 ولت DC کار می کنند. 24AWG با افت ولتاژ 7 ولت (از 29 ولت)، فقط به ما 22 ولت می دهد. درست در لبه مرز ولتاژ مورد نیاز ما می باشد. بنابراین اگر کابل 26AWG باشد، ولتاژ بسیار کمتر از حداقل را به ما می دهد.
در ضمن هر اتصالی که ایجاد شود (منظور کلید و محصولات خانه هوشمند می باشد) نیز تاثیر مخربی بر مقاومت کابل خواهد داشت و بنابراین افت ولتاژ را افزایش می دهد.
بازگشت نویز در کابل های هوشمند knx
کابل knx یک جفت پیچ خورده (Twisted Pair) است و پروتکل از سیگنالینگ دیفرانسیل یا بالانس استفاده می کند. این امر به بازگشت (یا رد) نویز کمک می کند زیرا سیگنال های تداخل موجود در هر دو دسته با یکدیگر تعادل دارند.
با استفاده از کابل knx، سیگنال ها به صورت متقارن به ورودی متصل می شوند، تا انتقال متقارن انجام شود، به این ترتیب گیرنده تغییرات اختلاف ولتاژ بین دو کابل داده را ارزیابی می کند. این بدین معنی است که بدون هیچ سخت افزار اضافی قابل توجهی، ثبات در برابر زوج سیگنال های تداخلی به طور قابل توجهی افزایش می یابد، زیرا به عنوان مثال سیگنال های تداخلی در دو هسته با یکدیگر تعادل دارند (دیفرانسیل).
فروش و قیمت کابل هوشمند knx
ما از کابل هایی که دارای استاندارد KNX هستند استفاده می کنیم. کابل هایی که سرعت آن ها در پروژه های هوشمند سازی ساختمان کورد تست قرار گرفته است.
کابل های بسیاری در ایران وجود دارد که با نام برند اصل خارجی و با قیمت های فضای به فروش می رسد که بیشتر این کابل ها اصلا کیفیت لازم را ندارند و در آینده در پروژه گره هایی را ایجاد می کنند.
لطفا برای آگاهی از قیمت کابل های ایرانی و خارجی و ارائه استاندارد KNX با دفتر فروش مرکز هوشمند سازی آرات یا با شماره 09120996176 تماس حاصل فرمایید.