موتورخانه هوشمند: هوشمند سازی موتورخانه و تأسیسات هوشمند + عکس

آنچه در ادامه می خوانید

به لطف تأسیسات هوشمند یا بهتر است بگوییم موتورخانه هوشمند، خانه‌، شرکت و دفتر کارتان با آمدن فصل سرما بصورت خودکار گرم و در فصل گرما مطبوع و خنک می‌شود. برای داشتن خانه هوشمند مدرن و شیک، روی تیم هوشمند سازی آرات حساب کنید.

تأسیسات هوشمند برای تدارک موتورخانه هوشمند

سیستم هوشمند موتورخانه

در گذشته ای نه چندان دور، اکثر ساختمان ها و مجتمع های مسکونی و تجاری، به موتورخانه هایی مجهز بودند که در آنها از سیستم سنتی و قدیمی استفاده می شد. این سیستم ها تا به امروز نیز در بعضی از ساختمان ها مورد استفاده قرار می گیرند. بزرگ ترین ایراد موتورخانه های سنتی، عدم امکان تغییر دمای آب، به صورت لحظه ای است و به همین دلیل، اتلاف انرژی نسبتا بالایی در این قبیل موتورخانه ها، مشاهده می شود. پیشرفت تکنولوژی در سال های اخیر و اختراع سیستم هوشمند موتورخانه، سبب شده است تا اتلاف انرژی در ساختمان ها به حداقل مقدار ممکن برسد و در هزینه های پرداختی نیز صرفه جویی شود. در ادامه قصد داریم تا هزینه راه اندازی سیستم های موتورخانه هوشمند و همچنین، نحوه خرید این سیستم ها را به شما توضیح دهیم.

اجزای تشکیل دهنده سیستم هوشمند موتورخانه

مهم­ترین قسمتِ یک سیستم موتورخانه هوشمند، پردازشگر مرکزی می باشد. این پردازشگر، اطلاعات را از طریق سنسور های مختلف دریافت می کند و سپس بر اساس آن، دمای آب را تنظیم می نماید.

در سیستم هوشمند موتورخانه، معمولا از چهار سنسور استفاده می شود. یکی از این سنسور ها در محیط بیرونی ساختمان و در جهت شمال نصب می گردد و وظیفه اندازه گیری دمای بیرون را بر عهده دارد. دو سنسور نیز با قرار گرفتن بر روی لوله های دیگ موتورخانه، دمای ورود و خروج آب را اندازه گیری می نمایند. در نهایت، یک سنسور هم بر روی لوله آب ورودی به ساختمان نصب می شود.

تمامی سنسور های فوق، دمای آب را به صورت لحظه ای اندازه گیری می کنند و اطلاعات به دست آمده را به سیستم پردازشگر مرکزی ارسال می نمایند. سیستم فوق نیز بر اساس این اطلاعات، دمای آب را تعیین می کند.

همچنین، سیستم هوشمند موتورخانه، دو قطعه به نام های چیلر و بویلر را برای تغییر دمای آب، مورد استفاده قرار می دهد. چیلر وظیفه کاهش دمای آب را بر عهده دارد و بویلر، میزان دمای آب را افزایش می دهد.

انواع سنسور و کنترلر برای ساخت موتورخانه هوشمند

فروش سیستم هوشمند موتورخانه

در این قسمت قصد داریم تا معیار های مهم در هنگام خرید سیستم هوشمند موتورخانه را به شما معرفی کنیم. شما در ابتدا باید نوع ساختمان و نوع نیاز های خود را در نظر بگیرید و سپس اقدام به خرید نمایید. همچنین، با توجه به نیازهای شما، قیمت نصب و راه اندازی سیستم موتورخانه هوشمند، متغیر خواهد بود. در مجموع، معیار های مهم در هنگام خرید سیستم هوشمند موتورخانه عبارتند از؛

  1. محل نصب (مجتمع تجاری یا مسکونی)

بسته به اینکه سیستم هوشمند موتورخانه در یک مجتمع تجاری بزرگ نصب شود و یا در یک مجتمع مسکونی کوچک مورد استفاده قرار گیرد، قیمت فروش و نصب آن، متفاوت خواهد بود. سیستم موتورخانه هوشمندِ مجتمع های بزرگ، به تجهیزات و سنسور های بیشتری نیاز دارد و به همین دلیل، قیمت فروش آن نیز بالاتر از سیستم موتورخانه مجتمع های کوچک مسکونی می باشد.

  1. نحوه کنترل (دستی یا از راه دور)

بعضی از نمونه های جدید سیستم هوشمند موتورخانه، به تکنولوژی کنترل از راه دور مجهز می باشند و می توان با استفاده از گوشی موبایل، دمای آنها را تنظیم کرد. اگر شما قصد خرید سیستم هایی را دارید که قابلیت کنترل از راه دور را دارند، باید هزینه بیشتری را نسبت به هزینه خرید سیستم های هوشمند معمولی، پرداخت نمایید.

  1. نوع تجهیزات مورد استفاده

تجهیزات مورد استفاده در سیستم های هوشمند موتورخانه، دارای نمونه های بسیار متنوعی می باشند. تجهیزاتی که کیفیت بالایی دارند، نسبت به تجهیزات بی کیفیت، گران تر هستند.

پیشنهاد می شود که در هنگام نصب سیستم هوشمند موتورخانه، از تجهیزات و متریال های با کیفیت استفاده نمایید. تجهیزات بی کیفیت، ارزان تر هستند اما عمر مفید کوتاهی دارند.

  1. تعداد سنسور ها

هرچه تعداد سنسور های سیستم هوشمند موتورخانه بیشتر باشد، عملکرد کلی سیستم نیز دقیق تر خواهد بود. از طرفی دیگر، افزایش تعداد سنسور ها، رابطه مستقیمی با افزایش قیمت فروش سیستم هوشمند موتورخانه دارد.

کنترل موتورخانه از راه دور، از مزیت‌های سیستم موتورخانه هوشمند

تاسیسات هوشمند و اینترنت اشیا

جدا از قوانین و مشکلاتی که باید در برج‌ها و مجتمع‌های مسکونی و اداری باید رعایت و تحمل کرد، یکی از کابوس‌ها، بدقلقی موتورخانه است. گاهی در چله زمستان خیلی بی‌رمق و گاهی در گرمای تموز تابستان، پرحرارت و نفس‌گیر؛ در هر حال باب دل نیست و باید دائما برای تنظیم حرارت و دما به مسئول تأسیسات شکوه و گلایه کرد.

اما به لطف تکنولوژی و روی کار آمدن اینترنت اشیاء، هوشمند سازی، سبک زندگی‌های سنتی و قدیمی را تغییر داد. با تأسیسات هوشمند، لوازم خانه حضور شما را درک خواهند کرد.

بمحض ورود درب آسانسور به رویتان باز می‌شود، چراغ‌ها روشن می‌شوند، پرده‌ها کنار می‌روند و سیستم گرمایش و سرمایش خانه با مورتور خانه هوشمند از حالت استندبای خارج شده و تا شما درب واحد خود را باز کنید، دمای خانه را برایتان تنظیم می‌کند!

موتورخانه هوشمند: شاید قیمت سیستم کنترل هوشمند موتورخانه، قیمت موتور خانه هوشمند و تأسیسات هوشمند شما را برای دستیابی به هدف‌تان کمی دل سرد کند، اما در عوض با کاهش مصرف انرژی و جلوگیری از استهلاک تجهیزات، خیلی زود هزینه‌ها جبران می‌شود.

تفاوت موتورخانه هوشمند و موتورخانه سنتی

آنچه اکثر افراد درباره تأسیسات، موتورخانه یا سیستم حرارت مرکزی قدیمی در ذهن دارند، یک اتاقک نم گرفته‌ با لوله‌ها و اتصالات در هم و برهم است که برای تنظیمات دمای ترموستات دیگ بخار و پمپ‌ها باید به صورت دستی اقدام کرد.

حتما بخوانید:
هوشمند سازی دامداری: تجهیزات هوشمند سازی دامداری + عکس

از چالش‌هایی که اکثر افراد با موتورخانه‌ها دارند ثابت بودن دمای آب گرم موتورخانه‌ها در مقابل دمای دائم التغییر است. این عدم تطابق، که با اتلاف انرژی همراه است، مهم‌ترین دلیل برای هوشمند سازی موتورخانه است.

با طرح ریزی دقیق تأسیسات هوشمند یعنی استفاده از پروتکل اینترنت اشیاء و کارگذاری دقیق سنسورها در مکان‌های مختلف، عملکرد موتورخانه هوشمند مطابق با نوسانات دمای محیط بصورت خودکار، تنظیم می‌شود.

(برای تدارک خانه هوشمند نگاهی به توضیحات خانه هوشمند اشنایدر  بیاندازید.)

موتورخانه هوشمند چیست؟

موتورخانه هوشمند برای ایجاد آب و هوای مطبوع و جلوگیری از اتلاف انرژی و کاهش هزینه‌ها سرسام‌آور، راه‌حلی مناسب است. پیشرفت تکنولوژی و ظهور فناوری‌های جدید، راهکارهای نوینی برای کنترل عملکرد موتورخانه‌ها ارائه داده‌اند.

به این ترتیب موتورخانه هوشمند در واقع موتورخانه‌ای است که با تجهیز شدن با سنسورها و عملگرهای جدید باعث بهینه‌سازی مصرف انرژی و افزایش سطح آسایش ساکنان در ساختمان‌ها می‌شود.

تأسیسات هوشمند مثل بکاربردن انواع سنسور، کنترلر و ترموستات‌ هوشمند راهکارهای نوینی برای ساخت موتورخانه هوشمند و سیستم هوشمند تأسیسات، ارائه می‌دهند که بی‌نیاز از مسئول موتورخانه، تنظیم آب و هوای مطلوب مجتمع را برعهده می‌گیرد.

(از مطلب ویلای هوشمند نیز بازدید کنید.)

استفاده از سنسورها و عملگرهای جدید در تأسیسات هوشمند

عملکرد تأسیسات هوشمند در تدارک موتورخانه هوشمند

موتورخانه‌ قلب تپنده‌ی ساختمان است؛ جایی که معمولا اکثر تجهیزات مکانیکی ساختمان از جمله هواگیرها، دیگ‌های بخار، چیلرها، مبدل‌های حرارتی، آبگرمکن‌ها، مخازن و پمپ‌ها، ژنراتورهای پشتیبان و غیره در آن نگهداری می‌شود. موتورخانه قلب ساختمان است و تمام لوله‌ها و شیرهای اصلی برای کنترل گرما، آب و هوا از طریق ساختمان در آن قرار دارد.

یکی از عملکردهای اصلی موتورخانه‌ تامین آب گرم برای ساختمان است و اصلی‌ترین ماموریت تأسیسات هوشمند برای تأمین موتورخانه هوشمند، کنترل دمای آب گرم خروجی از دیگ است چرا که در موتورخانه‌های سنتی، همانطور که گفتیم، امکان تغییر دستی دمای ترموستات وجود ندارد و دمای آب در تمام شرایط آب و هوایی یکسان خواهد بود.

موتورخانه هوشمند: هوشمند سازی موتورخانه با پیاده سازی تأسیسات هوشمند و کنترل هوشمند تأسیسات، بی‌نیاز از تنظیمات دستی بصورت خودکار، دمای مطلوب را مطابق با دمای محیط ارائه می‌دهد.

(به مطلب خانه هوشمند نیز رجوع کنید.)

کنترل دمای آب در موتورخانه هوشمند

از تأسیسات هوشمند که در موتورخانه‌ها نقش مهم دارند، باید به چیلر که وظیفه‌ی تولید آب سرد و بویلر که وظیفه‌ی تولید آب گرم را بر عهده دارند، اشاره کرد. آب سرد و گرم تولید شده به سمت فن‌کوئل یا هواسازهای ساختمان حرکت می‌کند تا سرمایش و گرمایش ساختمان تامین شود.

از آنجایی که دمای آب گرم باید به صورت لحظه‌ای و با توجه به نیازهای مصرف‌کننده تغییر کند، عضو مهم تأسیسات هوشمند یعنی، سنسورها که روی بخش‌های مختلف ساختمان، مثل لوله‌های آب ورودی و خروجی نصب  شده‌اند وارد عمل می‌شوند، تا دمای آب و همینطور هوا را در لحظه ثبت کنند.

سپس این اطلاعات به پردازشگر مرکزی در موتورخانه هوشمند ارسال می‌شود تا دمای نهایی مورد نظر مشخص شود. در نهایت نیز فرمان‌هایی به بویلر یا چیلر ارسال شده و دمای آب مورد نظر را به صورت اتوماتیک تغییر می‌دهند.

موتورخانه هوشمند: تأسیسات هوشمند بکار رفته در موتورخانه هوشمند باید کاملا طبق اصول نصب شود، جایگاه سنسورها، نوع ترموستات هوشمند که روی هم سیستم کنترل هوشمند را تشکیل می‌دهند، بسیار حائز اهمیت است.

(برای آشنایی با اجزای سیستم هوشمندسازی مطلب مورد نظر را بررسی کنید.)

تأسیسات هوشمند در تأمین انرژی موتورخانه هوشمند

بعلاوه به این نکته هم باید اشاره کنیم که انرژی مورد نیاز برای بویلرها در اتاق موتورخانه هوشمند با استفاده از مشعل گازی تامین می‌شود و چیلر نیز با انرژی الکتریکی کار می‌کند. به این ترتیب با تغییر میزان سوخت بویلر و همینطور انرژی الکتریکی مورد نیاز چیلر، دمای آب گرم و سرد کنترل می‌شود.

موتورخانه هوشمند: در تأسیسات هوشمند در موتورخانه هوشمند علاوه بر نظارت دقیق بر متناسب سازی دمای آب و هوا با محیط بیرون، باید تأمین انرژی تجهیزات را با حداقل مصرف در نظر گرفت.

(به مطلب دفتر کار هوشمند نیز رجوع کنید.)

عملکرد پردازشگر مرکزی در موتورخانه هوشمند

مزایای هوشمند سازی موتورخانه

تنظیمات کنترل هوشمند موتورخانه می‌تواند با مزایای بسیاری از جمله راحتی و آسایش ساکنان همراه باشد اما این تنها مزیت سیستم موتورخانه هوشمند نیست.

هدف اصلی تأسیسات هوشمند کاهش هزینه نگهداری، کاهش هزینه تعمیر و ماندگاری بالای تجهیزات با کمترین استهلاک است. در ادامه‌ی مطلب تصمیم داریم به برخی از مهم‌ترین مزایای هوشمند سازی موتورخانه‌ها اشاره کنیم:

مزیت سیستم موتورخانه هوشمند: 1. مصرف بهینه‌ی انرژی و کاهش آلاینده‌ها

همانطور که پیشتر اشاره کردیم بویلرها با استفاده از گاز و چیلرها با برق و انرژی الکتریکی عمل می‌کنند. اینجا است که پای تأسیسات هوشمند برای تأمین انرژی تمامی تجهیزات موتورخانه به میان می‌آید.

حتما بخوانید:
مزایای خانه هوشمند: معرفی 10 مزیت هوشمندسازی خانه + عکس

مصرف انرژی در موتورخانه‌های قدیمی و سنتی با نرخ ثابتی انجام می‌شود اما در یک موتورخانه هوشمند، میزان مصرف انرژی در لحظه مدیریت می‌شود و به این ترتیب بسته به نیاز ساکنان ساختمان، این مصرف انرژی می‌تواند افزایش یافته و یا متعاقبا کم شود. (برای تدارک خانه هوشمند با بهترین تجهیزات خانه هوشمند آشنا شوید.)

به این ترتیب کاهش مصرف انرژی و تنظیم دما با توجه به شرایط محیطی و یا نیاز ساکنان می‌تواند با کاهش هزینه‌ها نیز همراه باشد. علاوه بر این، کاهش مصرف سوخت و انرژی در موتورخانه هوشمند باعث کاهش آلاینده‌ها نیز می‌شود و می‌تواند برای حفظ محیط زیست نیز بسیار مفید و موثر باشد.

موتورخانه هوشمند: از مهم‌ترین مزایای تأسیسات هوشمند می‌توان به کاهش مصرف انرژی اشاره کرد. تنظیم دما بر اساس نیاز کاربران، حتی قابلیت قرار گرفتن در حالت استندبای در صورت عدم حضور کارکنان در مراکز اداری، در کنترل مصرف انرژی تأثیر زیادی دارد.

(از مطلب بیمارستان هوشمند نیز بازدید کنید.)

مهم‌ترین مزایای هوشمند سازی موتورخانه‌ها

مزیت سیستم موتورخانه هوشمند: 2. آسایش و راحتی ساکنان

یکی از مهم‌ترین نکات در هوشمند سازی ساختمان‌ها، تامین آسایش و رفاه ساکنان است و موتورخانه هوشمند ساختمان نیز برای همین هدف به کار برده می‌شود.

با هوشمند سازی تأسیسات، موتورخانه‌های هوشمند برای تامین آسایش حرارتی ساختمان و فراهم کردن دمای محیطی و دمای آب مناسب در طول سال بسیار مهم و ضروری هستند.

موتورخانه‌ی هوشمند می‌تواند نسبت به تغییر شرایط دمایی محیط پاسخ دهد و به این ترتیب آسایش حرارتی مورد نیاز ساکنان را فراهم کند؛ چیزی که با سیستم‌های موتورخانه‌ی سنتی امکان‌پذیر نیست.

(به مطلب مدرسه هوشمند نیز رجوع کنید.)

ایجاد دمای مطبوع از مزیت‌های سیستم موتورخانه هوشمند

مزیت پیاده سازی تأسیسات هوشمند در موتورخانه‌ی هوشمند: 3. کنترل موتورخانه از راه دور

یکی از مزیت‌های موتورخانه‌های هوشمند، امکان کنترل از راه دور آنها از طریق گوشی‌های هوشمند و رایانه است. به این ترتیب مدیران یا مسئولان موتورخانه می‌توانند از راه دور کنترل موتورخانه را در دست داشته باشند و در صورت لزوم فرمان‌های لازم برای عملکردهای مختلف تجهیزات را از راه دور صادر کنند.

موتورخانه هوشمند: در ساختمان‌های مدرن با تأسیسات پیچیده، دیگر تأسیسات قدیمی جوابگو نیست. با پیاده سازی تأسیسات هوشمند به راحتی می‌توان مورتور خانه را با گوشی هوشمند و کامپیوتر، از راه دور تحت کنترل قرار داد.

(خانه هوشمند وایرلس یکی از پیشرفته‌ترین تجهیزات برای داشتن خانه‌‌ای شیک و مدرن است.)

مزیت موتورخانه‌ هوشمند: 4. تأسیسات هوشمند برای عیب‌یابی تجهیزات موتورخانه

از قابلیت‌های هوشمند سازی تأسیسات در هوشمند سازی موتورخانه‌ها می‌توان به امکان عیب‌یابی تجهیزات اشاره کرد. سنسورهایی که روی تجهیزات موتورخانه نصب می‌شوند، امکان پایش و کنترل لحظه‌ای موتورخانه هوشمند را فراهم می‌سازد. به این ترتیب می‌توان هر گونه مشکلی را در سریع‌ترین زمان ممکن تشخیص داده و نسبت به تعمیر و رفع آنها اقدام کرد.

موتور خانه هوشمند: از مزایای مهم تأسیسات هوشمند، تشخیص زودهنگام ایرادات در تجهیزات و تعمیر فوری آنها است که در کاهش هزینه‌ها تأثیر می‌گذارد.

(از مطلب مراکز تفریحی هوشمند نیز بازدید کنید.)

عیب‌یابی هوشمند، از مزیت‌های سیستم موتورخانه هوشمند

مزیت موتورخانه‌های‌ هوشمند: 5. تأسیسات هوشمند و کاهش نرخ استهلاک تجهیزات

همانطور که می‌دانید موتورخانه‌ها شامل تجهیزاتی می‌شوند که از قیمت بسیار بالایی برخوردار هستند و تعویض و نگهداری آنها می‌تواند با هزینه‌های زیادی همراه باشد. از این رو کاهش نرخ استهلاک تجهیزات موتورخانه باعث افزایش عمر مفید آنها و در نتیجه کاهش هزینه‌های تعویض یا تعمیر می‌شود که متعاقبا هزینه‌های نگهداری از ساختمان را نیز کاهش می‌دهد.

موتورخانه هوشمند با ایجاد شرایط بهینه در مصرف انرژی و عملکرد تجهیزات، باعث می‌شود نرخ استهلاک تجهیزات تا حد زیادی کاهش پیدا کند. این ویژگی تأسیسات هوشمند، در ساختمان‌های غیرمسکونی از اهمیت بالاتری برخوردار است.

برای مثال در ساختمان‌های تجاری، اداری، مدارس و غیره که سیستم و تجهیزات موتورخانه تنها در ساعات خاصی فعالیت می‌کنند، هدر رفتن انرژی و هزینه‌های ناشی از آن می‌تواند زیاد باشد.

موتور خانه هوشمند: تأسیسات هوشمند با کاهش نرخ استهلاک تجهیزات موتورخانه، باعث افزایش عمر مفید آنها و در نتیجه کاهش هزینه‌های تعویض یا تعمیر می‌شود که متعاقبا هزینه‌های نگهداری از ساختمان را نیز کاهش می‌دهد.

(برای تخمین هزینه و آشنایی با تجهیزات خانه هوشمند اورویبو  به متن مورد نظر در وبلاگ اسمارتیک مراجعه کنید.)

کاهش نرخ استهلاک تجهیزات، از مزیت‌های سیستم موتورخانه هوشمند

مزیت موتورخانه‌ هوشمند: 6. تأسیسات هوشمند و راه‌اندازی ارزان و ساده

تأسیسات هوشمند همیشه هزینه‌هایی بالایی به همراه دارند؛ قیمت سیستم کنترل هوشمند موتورخانه نیز گواه همین موضوع است و بسیاری از کاربران به خاطر هزینه‌ها و قیمت موتورخانه هوشمند ترجیح می‌دهند سراغ این سیستم‌ها نروند.

با این حال، هوشمند سازی موتورخانه‌ها می‌تواند باعث بهبود و ارتقای عملکرد تجهیزات شود و بعلاوه با توجه به صرفه‌جویی در مصرف انرژی و کاهش هزینه‌های ناشی از آن، در مدت کوتاهی این هزینه جبران خواهد شد.

موتورخانه هوشمند: پیاده سازی تأسیسات هوشمند هزینه‌بر است، اما در مقابل کاهش مصرف انرژی، جلوگیری از استهلاک وسایل، ماندگاری بالای تجهیزات، جلوگیری از تخریب و نیاز به تعمیر و تعویض در بلند مدت، خیلی زود هزینه‌های شما جبران می‌شود.

(اگر برای اتوماسیون ساختمان به دنبال یک روش عالی و شیک برای نظارت بر رفت و آمد هستید، نگاهی به متن اینترکام خانه هوشمند بیاندازید.)

راه‌اندازی ارزان و ساده، از مزیت‌های سیستم موتورخانه هوشمند

نکاتی در مورد تاسیسات هوشمند و راه‌اندازی موتورخانه هوشمند

برای راه‌اندازی یک موتورخانه‌ی هوشمند، مدیران و مسئولان ساختمان باید نکاتی را در نظر داشته باشند. پیش از هر چیز لازم است نیازها، محدودیت‌ها و شرایط کلی برای تاسیسات هوشمند موتورخانه در نظر گرفته شود. سپس سیستم‌های هوشمند موتورخانه و وضعیت عملکرد آنها توسط برنامه‌ی کامپیوتری شبیه‌سازی شده و موقعیت و شرایط موتورخانه نیز ارزیابی می‌شود.

حتما بخوانید:
اتوماسیون ساختمان (Building Automation): معرفی نحوه عملکرد و مزایای استفاده از آن + عکس

در مرحله‌ی بعدی تهیه‌ی نقشه‌های مکانیکی و الکتریکی موتورخانه و ساخت و مونتاژ تجهیزات الکتریکی انجام می‌شود. در نهایت نیز پس از هوشمند سازی تجهیزات، سیستم آماده‌ی بهره‌برداری به اپراتور تحویل داده می‌شود.

موتورخانه‌ی هوشمند: تأسیسات هوشمند وظایف پیچیده‌ای بر عهده دارد: گزارش لحظه به لحظه تغییرات دما، آنالیز اطلاعات سنسورها، جلوگیری از اتلاف انرژی و مراقبت از تجهیزات. برای راه اندازی موتورخانه هوشمند باید مت

(از مطلب مراکز تجاری هوشمند نیز بازدید کنید.)

شرایط و روش‌های تدارک سیستم‌ موتور خانه هوشمند

تأسیسات و موتورخانه هوشمند در ساختمان‌های قدیمی

اگر ساختمان شما مجهز به موتورخانه‌ی قدیمی است، نگران نباشید. اگرچه راه‌اندازی یک موتورخانه‌ی هوشمند از آغاز ساخت ساختمان می‌تواند مزایای زیادی به همراه داشته باشد اما امکان هوشمند سازی موتورخانه‌های قدیمی نیز وجود دارد و می‌توان در ساختمان‌های قدیمی نیز از خانه هوشمند بهره‌برداری کرد.

موتورخانهِ هوشمند: تأسیسات هوشمند با تدبیر متخصصین زبده در موتورخانه‌های سنتی نیز قابل راه اندازی است. برای مشورت با تیم حرفه‌ای هوشمند سازی آرات تماس بگیرید.

(از مطلب فرودگاه هوشمند نیز بازدید کنید.)

راه‌اندازی یک موتورخانه‌ هوشمند در ساختمان‌های قدیمی

نکات مهم در هوشمند سازی موتورخانه‌ها

نکته‌ای که در هوشمند سازی موتورخانه مطرح است این است که تعداد طبقات ساختمان تاثیری بر عملکرد موتورخانه هوشمند نخواهد داشت و به همین خاطر، با هر گونه تغییر در ساختمان، افزودن تعداد طبقات یا مساحت ساختمان، نوع سیستم هوشمند بدون تغییر خواهد ماند. بعلاوه راه‌اندازی یک موتورخانه‌ی هوشمند زمان زیادی نخواهد برد و می‌توان تأسیسات هوشمند الکترونیکی را سریع و بدون وقفه نصب و راه‌اندازی کرد.

موتور خانه هوشمند: تأسیسات هوشمند بدون توجه به تعداد طبقات و مساحت ساختمان، قابلیت تأمین آب و هوای مطبوع را در مجتمع مسکونی، استخر، ساختمان‌های تجاری و اداری بر عهده می‌گیرد.

(درباره سیستم مدیریت ساختمان BMS بخوانید.)

عملکرد تاسیسات و موتورخانه هوشمند

کنترل مصرف انرژی در سیستم تهویه مطبوع (HVAC) با تأسیسات هوشمند

حفظ محیط زیست و کاهش میزان کربن یکی از دغدغه‌های امروزی انسان‌ها است. سیستم‌های تهویه مطبوع بیش از 40 درصد مصرف انرژی در ساختمان‌ها را دربرمی‌گیرند و بنابراین مدیریت این بخش از ساختمان می‌تواند تاثیر بسزایی بر کاهش مصرف انرژی و انتشار کربن داشته باشد.

ارتقای این تجهیزات و  تأسیسات هوشمند گزینه‌‌ای مناسب باشد. راه‌حل‌های بهره‌وری انرژی در هوشمند سازی موتورخانه و سیستم تهویه مطبوع برای بهره‌وری انرژی، علاوه بر بهبود پایداری و کاهش کربن می‌توانند با مزایای زیر نیز همراه باشند:

  • کاهش هزینه‌های ساختمان
  • کاهش مصرف انرژی و هزینه‌های عملیاتی مربوطه
  • جایگزینی تجهیزات فرسوده یا قدیمی با تجهیزات جدید کم‌مصرف
  • بهبود عملکرد سیستم
  • بهبود کنترل دمای محیط

موتورخانه‌ی هوشمند: با تأسیسات هوشمند به لطف پروتکل‌های هوشمند سازی علاوه بر تطبیق با دمای محیط با حضور افراد و حتی افزایش جمعیت، دما کاهش و افزایش پیدا می‌کند.

(به مطلب اداره هوشمند نیز رجوع کنید.)

هوشمند سازی موتورخانه‌ با تأسیسات هوشمند و جلوگیری از اتلاف انرژی

در این موارد، هوشمند سازی موتورخانه‌ها می‌تواند با فراهم کردن امکان خاموش کردن سیستم در ساعات غیرضروری و همینطور تنظیم هوشمندانه‌ی دما و غیره، نقش مهمی در کاهش هزینه‌ها و جلوگیری از اتلاف انرژی داشته باشد.

موتورخانه‌ی هوشمند: جلوگیری از اتلاف انرژی وظیفه‌ی اصلی تأسیسات هوشمند موتورخانه است. تنظیم هوشمندانه‌ی دمای آب و هوا متناسب با دمای محیط (بدون در نظر گرفتن فصل و با ارزیابی شدت نور خورشید)، قابلیت موتورخانه‌ی هوشمند است.

(برای داشتن سیستم امنیتی هوشمند نیاز به  قفل هوشمند، دستگیره هوشمند ضروری است.)

جلوگیری از اتلاف انرژی در تأسیسات و موتورخانه هوشمند

قیمت موتورخانه هوشمند

تأسیسات هوشمند در موتورخانه‌ی هوشمند با استفاده از سنسورهایی که در داخل و خارج ساختمان نصب شده، با توجه به شرایط محیطی، نیاز حرارتی داخل ساختمان را برطرف می‌کند.

ین مساله به نوبه‌ی خود باعث می‌شود علاوه بر کاهش مصرف انرژی، میزان استهلاک تجهیزات نیز کاهش یافته و شرایط ایده‌آل و راحتی برای ساکنان فراهم شود. آموزش موتورخانه هوشمند به اپراتور داده می‌شود و می‌توان این سیستم‌ها را به راحتی از راه دور نیز تحت کنترل قرار داد.

 موتورخانه‌ی هوشمند با اندازه‌گیری دمای محیط بیرونی، دمای آب گرم مورد نیاز را تنظیم می‌کند و به این ترتیب در مواقعی که نیاز به حرارت بالایی نیست، از اتلاف انرژی جلوگیری می‌شود.

(برای اینکه با خیالی آسوده هوشمند سازی را آغاز کنید با بهترین شرکت‌های هوشمند سازی دنیا آشنا شوید.)

دلایل استفاده از تأسیسات هوشمند موتورخانه چیست؟

در نهایت برای پاسخ به سوال “دلایل استفاده از سیستم هوشمند موتورخانه چیست” باید این نکته را مطرح کنیم که سیستم موتورخانه هوشمند علاوه بر کاهش استهلاک تجهیزات، فراهم کردن آسایش ساکنان، کنترل و راه‌اندازی آسان و غیره.

باعث کاهش 15 درصدی مصرف سوخت در ساختمان‌های مسکونی و کاهش حدود 45 درصدی مصرف سوخت در ساختمان‌های غیرمسکونی می‌شود که در نتیجه هزینه‌های مرتبط با آن را نیز تا حد زیادی کاهش می‌دهد.

موتورخانه‌ی هوشمند: کاهش استهلاک، فراهم کردن آسایش ساکنان بدون نیاز به تنظیمات دستی، راه اندازی و نصب آسان، از دلایل مهم استفاده از تأسیسات هوشمند در موتورخانه‌ است.

(برای هوشمند سازی اتاق سرور به متن مورد نظر مراجعه کنید.)

کنترل تاسیسات هوشمند و موتورخانه هوشمند

منبع مطلب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *