اسمارت گلس برای حفظ انرژی و استفاده از مزایای نور طبیعی در نماها، دکور داخلی شرکتها، پلانهای باز، هتلها و خیلی از موارد دیگر، دستتان را باز میگذارد. شیشه هوشمند (Smart Glass) با استفاده از جریان برق، اتاق شیشهای شفاف و نورگیر شما را به یک چهار دیواری خصوصی تبدیل میکند. برای هوشمند سازی روی تیم حرفهای آرات حساب کنید.
شیشه هوشمند Smart Glass
شیشه هوشمند که شیشه کنترل نور (Light Control Glass) بهصورت اختصاری LCG، شیشه قابل تعویض (Switchable Glass) یا شیشه حریم خصوصی (Smart Privacy Glass) نامیده میشود، محصولی نوین برای تعریف هر چه بهتر صنایع معماری، صنعت خودروسازی و همینطور صنعت دکور داخلی و خارجی است.
برای تعریف هر چه سادهترین اینکه شیشه هوشمند چیست؟ میتوان گفت که شیشه اسمارت از چسبانده شدن میکروفیلم (یک نوع کریستال مایع) بر پشت شیشه یا لمینت شدن آن بین دو شیشه، تولید میشود که با کمک نیروی برق، میزان انتقال نور را تغییر میدهند. بنابراین میتواند گاهی شفاف و گاهی همانند یک دیوار مات، باشد.
شیشه هوشمند/ شیشه اسمارت یا اسمارت گلس، با استفاده از جریان برق و فقط فشردن یک کلید، از حالت شفاف به حالت مات تغییر پیدا میکند. یک اسمارت گلس شامل شیشه، میکروفیلم، اینورتر برق و ریموت کنترل است.
(برای آشنایی با پروتکل وای فای به صفحه مورد نظر مراجعه کنید.)
شیشه هوشمند چیست؟
اولین شیشه در حدود 3.600 سال قبل از میلاد، در مصر ساخته شد. آنها بخاطر ناخالصی که داشتند خیلی شفاف نبودند و به عبارتی شیشه رنگی بودند، بعدها با پیشرفت تکنولوژی شیشه مشجر برای طراحی بهتر دکور و دلباز شدن محیط همراه با حفظ حریم خصوصی وارد بازار شد و خیلی بعدتر شیشه سکوریت، شیشه دودی و شیشه دوجداره و حالا اسمارت گلس!
فناوری بکار رفته در شیشه هوشمند، علاوه بر زیبایی سازی، به منظور جلوگیری از هدر رفت انرژی، بینیاز از درزگیر و چسب شیشه است. فناوری اسمارت گلس، میزان انتقال نور را از شیشه (یا هر مادهی شفاف دیگری) تغییر میدهد. با کنترل میزان بازتاب و انتقال نور، شیشه میتواند شفاف، نیمه شفاف و یا مات شود.
با پشتیبانی فنآوری شیشه هوشمند، تمامی چالشهایی که در طراحی نماها، روف گاردنها و پلان های باز بوده، با حفظ انرژی، حفظ حریم خصوصی و همینطور استفاده از مزایای نور طبیعی، رفع شده است.
شیشه هوشند / اسمارت گلس با فعال شدن جریان الکتریسته (با فشردن یک کلید)، میزان جذب و انتقال نوررا تغییر میدهد. بنابراین در کسری از ثانیه میتوانید فضای باز اتاق خود را که در حصار شیشههای شفاف است به حریم خصوصی تبدیل کنید.
(برای آشنایی با پروتکل Z-Wave به صفحه مورد نظر مراجعه کنید.)
شیشه هوشمند مات شونده
شیشه هوشمند یک شیشه پویا است، یعنی با اتصال به جریان الکتریسته، مواد استاتیک سنتی را زنده و چند منظوره میکند. در فناوری شیشه اسمارت کنترل اشکال مختلف نور از جمله نور مرئی UV و IR امکان پذیر میشود. بنابراین شیشه هوشمند/ اسمارت گلس حفاظی عالی برای ورود گرما و آسیب نور به چشم و پوست است.
محصولات شیشهی هوشمند مبتنی بر فناوریهایی هستند که به مواد شفاف (مانند شیشه یا پلیکربنات) اجازه میدهند که بهصورت کاملا شفاف، سایهدار یا مات تغییر حالت دهند.
فناوری شیشه هوشمند (قابل تغییر) را میتوان در پنجرهها، پارتیشنها و سایر سطوح شفاف در بخشهای مختلف معماری، مثل طراحی داخلی، خودرو، دکور بوتیکها و خیلی موارد دیگر بکار برد.
(برای آشنایی با پروتکل Zigbee مطلب جامعی برایتان تدارک دیدهایم.)
انواع اسمارت گلس
به طور کلی شیشه هوشمند به دو دسته کلی تقسیم میشوند:
- اسمارت گلس فعال/ شیشه اکتیو (active)
- اسمارت گلس غیرفعال/ شیشه پسیو (Passive)
با این دسته بندی میتوان متوجه شد که آیا برای تغییرپذیری به بار الکتریکی نیاز است یا خیر. اگر نیاز به بار الکتریکی باشد در دسته شیشه هوشمند فعال قرار میگیرد و در غیر اینصورت اسمارت گلس غیر فعال است.
اما در کل اصطلاح شیشه هوشمند به فناوری اکتیو اطلاق میشود که در آن میکروفیلمها و پوششهای کریستال مایع، توسط بار الکتریکی فعال شده و ظاهر و عملکرد شیشه را تغییر میدهند.
(برای آشنایی به پروتکل KNX صفحه مورد نظر را مطالعه کنید.)
شیشه هوشمند اکتیو و شیشه هوشمند غیر اکتیو
انواع شیشه هوشمند اکتیو عبارتند از:
- شیشه هوشمند با کریستال مایع پراکنده (Polymer Dispersed Liquid Crystal) یا شیشه PDLC: اسمارت گلس کریستال مایع پراکنده، معمولا در پارتیشن بندی حریمهای خصوصی در صنایع مختلف مورد استفاده قرار میگیرد.
- شیشه دستگاه ذرات میکروسکوپی معلق (Suspended Particle Device) یا شیشه SPD: شیشه هوشمند ذرات معلق در ساختمانها و خودروها کاربرد زیادی دارند. آنها شیشههای سایه دار هستند.
- شیشه هوشمند الکتروکرومیک (Electrochromic) یا به اختصار شیشه EC: اسمارت گلس الکتروکرومیک، در پنجرههای روکش داری که سایهزنی کمی نیاز دارند، استفاده میشود.
از شیشههای غیرفعال هوشمند نیز میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- شیشه فتوکرومیک (Photochromic Glass): عینک یا پوششی که به طور خودکار در مقابل نور خورشید رنگ میگیرد.
- شیشه ترموکرومیک (Thermochromic glass): پنجرههای روکش دارکه در پاسخ به دما تغییر پیدا میکنند.
در بازار شیشههوشمند Smart glass را با نامهای دیگری مثل: شیشه LCG (شیشه کنترل نور)، شیشه قابل تغییر برقی (Electric Switchable glass)، شیشه رنگی (Tintable glass)، شیشه هوشمند حریم خصوصی (Smart Privacy glass)، شیشه دینامیک (Dynamic glass)، میخوانند.
(برای آشنایی با پروتکل buspro و s-bus به صفحه مورد نظر مراجعه کنید.)
شیشه حریم خصوصی چیست؟
فناوری که به شما این امکان را میدهد تا فورا دیوارهای شفاف اطراف اتاقتان را به دیوارهای مات تغییر دهید، به آن شیشه هوشمند حریم خصوصی Privacy Smart Glass گفته میشود. شیشه حریم خصوصی برای اتاقهای کنفرانس با دیوارهای شیشهای یا پارتشین بندی شده در فضاهای کاری بر اساس طراحی پلان های طبقه باز، یا در اتاقهای مهمان هتلهایی که فضای محدودی دارند یا جایگزینی برای پردههای سنتی در طراحی دکور داخلی جایگاه خاصی پیدا کرده است.
به اسمارت گلس حریم خصوصی،شیشه هوشمند مات شونده نیز میگویند. چون فقط با فشردن یک کلید شیشه مات شده و علاوه بر حفظ نما مانع از ورود نور مزاحم و دید میشود.
(برای تدارک خانه هوشمند نگاهی به خانه هوشمند Control 4 بیاندازید.)
شیشه هوشمند چگونه کار میکند؟
در فناوری شیشه هوشمند اکتیو، امکان کنترل اشکال مختلف نور (نور مرئی IR و UV) با استفاده از نیروی الکتریسته، فراهم میشود. از طریق نیروی الکتریسیته، شیشه از حالت مات به حالت شفاف تغییر پیدا میکند و همینطور کنترل پراکندگی نور دینامیکی را هم در دست میگیرد.
در تکنولوژی شیشه هوشمند اکتیو در مدل شیشه اسمارت PDLC و شیشه اسمارت SPD حالت شفافیت و مات شدن شیشه با انرژی الکتریکی تغییر میکند. ذرات یا مولکولها در درون شیشه با روشن و خاموش شدن میکروفیلم، پراکنده یا همتراز میشوند، تحت این شرایط انتقال نور نیز کاملا تحت کنترل قرار میگیرد.
ارتباط شیشه و میکروفیلم توسط یک اینتورتر برقی مجهز به ریموت کنترل برقرار میشود، بنابراین میتوان با اتصال جریان برق، شدت ورود نور را تنظیم کرد.
(خانه هوشمند Interra یکی از مجهزترینها است، برای آشنایی با آن به صفحه مورد نظر مراجعه کنید.)
طرز کار شیشه هوشمند اکتیو
شیشه هوشمند PDLC و شیشه هوشمند SPD شامل یک لایه میانی به اسم میکروفیلم یا فیلم است که به شیشه لمینت و یا چسبیده میشوند. این لایه میانی شامل فرمولاسیون PDLC و یا امولسیون SPD است که بین دو ورقه از مواد شفاف با پوشش رسانای ITO مجهز هستند.
هنگامیکه جریان الکتریسیته برقرار میشود، مولکولها و ذرات در پوشش رسانای ITO هم تراز شده و موجب شفافیت شیشه میشوند. از آنجاییکه عملکرد اسمارت گلس SPD و PDLC بیشتر مربوط به آن لایه میانی است، در محصولات الکتروکرومیک، پوشش رسانای IOT مستقیما روی شیشه قرار میگیرد.
یکی از ویژگیهای کلیدی که در هر سه فناوری اسمارت گلس مشترک است، توانایی تغییر شفافیت شیشه از طریق پلاریزاسیون (صفحه بندی یکنواخت) مولکولها و ذرات در فرمول PDLC و یا امولسیون SPD است.
هنگامیکه الکتریسیته در جریان نیست، مولکولها بصورت پراکنده هستند، به همین خاطر نور نمیتواند از لایه یا اصطلاحا فیلم عبور کند. ولی هنگامیکه برق در جریان است، امولسیون PDLC و فرمول SPD قطبی شده و در یک راستا قرار میگیرند، نور اجازه عبور یافته و شیشه شفاف میشود.
در فناوری شیشه هوشمند میتوان با کاهش و شدت ولتاژ، درجات مختلفی از شفافیت و کدر بودن شیشه را داشت. اما شیشه الکتروکرومیک هیچ وقت مات شدگی صد در صدی ندارد و در صورت عدم جریان شفاف و دپلاریزه میشود.
(برای آشنایی با تاچ پنل هوشمند لمسی سری به صفحه مورد نظر بزنید.)
فناوری شیشه هوشمند
شیشه هوشمند اکتیو مبتنی بر تکنولوژی PDLC ،SPD و الکتروکرومیک است. این سه تکنولوژی به طور خودکار با کنترل کنندهها یا ترانسفورماتورها بصورت زمانبندی شده یا دستی کار میکنند. در فنآوری شیشهای قابل تغییر، از ترانسفورماتورها یا کنترل کنندهها برای مدیریت انرژی برق استفاده میشود.
کنترلرها (در شیشه PDLC و شیشه SPD) میتوانند شارژ مداوم داشته باشند، اما ترانسفورماتورها (در شیشه الکتروکرومیک) باید در بخشی از روز خاموش بمانند. برخلاف ترانسفورماتورها که فقط توانایی شفافیت یا مات کننده شیشه را دارند، کنترلکننده ها میتوانند با استفاده از دیمرها با تغییر تدرجی ولتاژ و کنترل نور آن را در درجات مختلف قرار دهند.
شیشه هوشمند بهصورت برچسبی، که میکروفیلم بصورت یک لایه اضافه به شیشه چسبیده میشود و ماندگاری کمی دارد و یا اسمارت گلس لمینت شده، که لایه میکروفیلم ما بین لایه شیشه قرار میگیرد، ارائه میشود.
(برای داشتن سیستم امنیتی هوشمند بیرقیب، صفحه مورد نظر را مطالعه کنید.)
شیشه هوشمند کریستال مایع (Polymer Dispersed Liquid Crystal)
فناوری که برای ایجاد شیشه هوشمند PDLC استفاده میشود، همان کریستال مایع است: مادهای که با ترکیبات مایع و جامد در پلیمر پراکنده است. اسمارت گلس قابل تغییر PDLC یکی از پرطرفدارترین نوع شیشه های هوشمند است.
در حالیکه نوع فیلم به کار رفته در شیشه PDLC به طور کلی برای دکور داخلی کاربرد دارد، با بهینه سازی فناوری، میتوان آن را در رنگها و مدلهای مختلف، در فضاهای بیرونی نیز بکار برد. اسمارت گلس کریستال مایع PDLC به طور کلی برای شیشههای تازه ساخته شده و مقاوم سازی شیشههای موجود در دکور(به همان روش برچسبی)، قابل ارائه است.
نوع فیلم به کار رفته در شیشه PDLC به طور کلی برای دکور داخلی کاربرد دارد، با بهینه سازی فناوری، میتوان آن را در رنگها و مدلهای مختلف، در فضاهای بیرونی نیز بکار برد.
(هر آنچه که میخواهید درباره خانه هوشمند وایرلس بدانید.)
ویژگیهای شیشه هوشمند کریستال مایع
از ویژگیهای خوب اسمارت گلس PDLC قابلیت تغییر حالت شفاف به مات در عرض چند میلی ثانیه است. استفاده از شیشه PDLC برای برای کنترل نور در اتاق شخصی برای حفظ حریم خصوصی، برای سالن اجتماعات که از پروژکتور و تخته وایت برد استفاده میشود، عالی است.
شیشه هوشمند PDLC معمولا نور مرئی را مسدود میکند. البته برخی از شیشههای هوشمند که توسط شرکتهای بنام تولید میشوند، قابلیت انعکاس نور مادون قرمز (که موجب گرما میشود) را نیز دارند.
در پنجرههای ساده، شیشه هوشمند PDLC، نور مرئی را محدود میکند ولی در انعکاس گرما تأثیری ندارد. وقتیکه شیشه در حالت شفاف است، حداکثر وضوح بسته به سازنده حداقل تا 2.5 Haze است. در مقابل، اسمارت گلسی که بعنوان Outdoor Grade استفاده میشود، دمای داخلی را با انحراف پرتوهای مادون قرمز، خنک میکند.
شیشه هوشمند PDLC در واقع دیوارهای جادویی هستند که در عرض چند ثانیه به دیوارهای شفافی تبدیل میشود. از آنجاییکه PDLC در مدلها و رنگهای مختلف در دسترس است (سفید، رنگی، پروجکشن ساپورت و مواردی از این قبیل)، گزینهای ایدهآل برای صنعت معماری است.
(برای تدارک اتاق کودک هوشمند به مطلب مورد نظر مراجعه کنید.)
شیشه هوشمند SPD یا (Suspended Particle Device)
شیشه هوشمند SPD حاوی ذرات جامد است که در مایع معلق شده و بین دو لایه PET-ITO برای ایجاد یک میکرو فیلم قرار میگیرد. با این شرایط، فضای داخلی، سایه شده و در عرض چند ثانیه تا حدود 99 درصد از ورود نور طبیعی و یا مصنوعی جلوگیری میشود. شیشه SPD همانند PDLC، میتواند کدر شده و یک سایه سفارشی ایجاد کند. شیشه SPD برخلاف شیشه PDLS کاملا مات نمیشود، بنابراین برای حفظ حریم شخصی گزینهی خوبی نیست.
اسمارت گلس SPD یک شیشه واترپروف، آنتی استاتیک و آنتی یو وی است. از این شیشه میتوان برای پنجرهها و پارتیشنها استفاده کرد، اما در حد شیشه هوشمند PDLS کدر نمیشود، بنابراین برای درب حمام مناسب نیست.
(اورویبو یکی از بنامترینها برای هوشمند سازی ساختمان است.)
شیشه هوشمند الکتروکرومیک (Electrochromic Device)
تخصص شیشه حریم خصوصی الکتروکرومیک فیلتر کردن نور و گرمای پرتوهای خورشید است. فناوری استفاده شده در اسمارت گلس ECD با کمی تفاوت نسبت به تکنولوژی PDLC و SPD، برای قابلیتهای کدورت و زمان انتقال نور تأثیر میگذارد.
در شیشه هوشمند الکتروکرومیک از دو الکترود برای هدایت ذرات یونیزه شده از “داخل” شیشه (شفاف) به سمت “خارج” (کدر) استفاده میکند. هنگامیکه ذرات حرکت میکنند، به هیچ جریانی برای ثابت نگه داشتن آنها احتیاج ندارد.
این عامل بر زمان سرعت انتقال از لبههای بیرونی تا پوشش دادن کل شیشه، تأثیر میگذارد. انتقال به داخل بسته به اندازه شیشه میتواند چند دقیقه یا بیشتر طول بکشد.
شیشه الکتروکرومیک نیز همانند شیشه SPD برای حفظ حریم خصوصی مناسب نیست، چون قابلیت کدر شدن صد در صدی را ندارد. اما برای کاربردهای بیرونی، مثل پنجرههای کم مصرف انتخاب خوبی است.
(برای آشنایی با سیستم صوتی و تصویری هوشمند به صفحه مورد نظر مراجعه کنید.)
کاربرد شیشه هوشمند
صنعت شیشه هوشمند با استقبال زیادی از جانب معماران، طراحان داخلی، شرکتهای خودرو سازی و خیلی از صنایع دیگر روبهرو شده است:
اسمارت گلس در طراحی دکور ادارهها
پارتیشنها و دیوارهای شیشهای برقی، به دلیل انعطافپذیری بالایی که دارند، دست طراحان را برای دکورهای مختلف باز گذاشتهاند. شیشه هوشمند میتواند به راحتی یک فضای باز و عمومی را به یک فضای خصوصی تبدیل کنند. استفاده از اسمارت گلس برای حمایت از طراحی مینیمالیستی با حفظ حریم خصوصی بهترین گزینه است.
شیشه هوشمند در طراحی دربها و پارتیشن اداری گزینهای عالی است، چون علاوه بر حفظ حریم شخصی، فضا را دلباز و زیبا میکند و با جلوگیری از هدر رفت انرژی، در کاهش هزینهها نقش بسزایی دارد.
(برای دفتر کار هوشمند مطلب جامعی برایتان تدارک دیدهایم.)
شیشه هوشمند در هتل
ظرافت و کارایی از ویژگیهای بارز طراحی اتاقهای هتل است، که با استفاده از شیشه هوشمند PDLC به راحتی قابل اجرا است. استفاده از شیشه هوشمند در اتاق مهمان هتل راهحلی ایدهآل برای جداسازی فضای استراحت دنج از فضای عمومی میشود. چون میتوان فقط با یک کلیک ساده، شیشه حریم خصوصی الکترونیکی را از شفاف به مات تبدیل کرد و دوباره به حالت اول برگرداند.
استفاده از اسمارت گلس PDLC در هتلهای کوچک، لابیهای هتل و مکانهای مشترک در حمامها و رختکنها انتخابی عالی است.
(برای داشتن ویلای هوشمند روی تیم حرفهای آرات حساب کنید.)
اسمارت گلس در بیمارستان
شیشه هوشمند، نیاز به پردهها و پارچههای سنتی که از ویژگیهای ارزشمند برای بیمارستانها و امکانات پزشکی است، از بین میبرند. تحقیقات نشان میدهد که پردهها علاوه بر حفظ حریم خصوصی بیمار از انتشار بیماری نیز جلوگیری میکند.
اما با استفاده از اسمارت گلس، علاوه بر حفظ حریم و جلوگیری از انتشار بیماری، از انتشار صدا نیز بسیار مؤثر است. درضمن، در زمان انتشار بیماریهای واگیردار، پزشکان میتوانند روند بهبود بیماران را از پشت شیشه پیگیری کنند.
شیشه هوشمند واترپروف و قابل شستشو خیلی بهتر از پردههای سفید سنتی بیمارستانها میتواند در حفظ حریم خصوصی بیماران مؤثر باشد.
(برای آشنایی با بیمارستان هوشمند به مطلب مورد نظر مراجعه کنید.)
شیشه هوشمند در خانههای مسکونی
پنجرهها، درها و پارتیشنها شیشهای از طراحیهای مدرن داخلی و خارجی ساختمانهای مسکونی به حساب میآیند. از مزایای مهم اسمارت گلس، علاوه بر ایجاد ظاهری زیبا، با جلوگیری از ورود مادون قرمز، از گرم شدن خانه جلوگیری میکند. اسمارت گلس SPD برای استفاده در منازل مسکونی، انتخاب ایدهآلی است چون هم ظاهر خوبی دارند و هم خانه را خنک نگه میدارند.
شیشه هوشمند جایگزینی عالی برای پردههای سنتی در سرویسهای بهداشتی است، در ضمن بخاطر جلوگیری از ورود گرما، در حفظ خنک نگه داشتن دمای خانه بسیار مؤثر است.
شیشه هوشمند در فروشگاهها
با فناوری شیشه های هوشمند امکان استفاده صد در صدی از ویترین فروشگاه برای تبلیغات ممکن میشود. کاربران میتوانند شیشه را کاملا شفاف کنند تا امکان بازدید از فروشگاه را بالا ببرند. با اسمارت گلس در ویترین مغازه، میتوان از صفحه نمایشگرها بدون مسدود کردن ویترین، برای تبلیغات بیشتر استفاده کرد.
شیشه هوشمند در نماهای تجاری، ویترین بوتیکها و فروشگاهها، با شفافیت بالا، عملکرد خوبی برای تبلیغات و نمایش محصولات را دارد.
(برای آشنایی با سیستم مانیتورینگ هوشمند به صفحه مورد نظر مراجعه کنید.)
اسمارت گلس در صنعت خودروسازی
شیشه هوشمند خیلی سریع به یک ابزار الزامی برای حفظ دما و ایجاد سایه در صنعت خودروسازی تبدیل شد. شیشه هوشمند از جنس SPD، دید شفاف از پنجرهها و سانروف را امکانپذیر میکند. استفاده از اسمارت گلس فقط مخصوص به اتومبیل نیست بلکه در قطار و هواپیما، با کنترل دما و محافظت از فضای داخلی در برابر تخریب/تغییر رنگ ناشی از آفتاب عملکردی بسیار عالی دارد.
شیشه هوشمند با شفافیت بالا، کنترل دما و ایجاد سایه، در صنعت خودروسازی بسیار مورد استقبال قرار گرفته است. برای صنعت خودروسازی انتخاب شیشه SPD کاملا مناسب است.
(برای آشنایی با مراکز تفریحی هوشمند به صفحه مورد نظر مراجعه کنید.)
طریقه انتخاب اسمارت گلس
هر فناوری بکار رفته در شیشه هوشمند حریم خصوصی، مزایا و معایب و کاربردهای ایدهآل خود را دارند:
- برای پنجرههای بیرونی بخاطر کنترل بالای اشعههای خورشید، استفاده از شیشه PDLC، SPD و EC مناسب است.
- برای پارتیشنها و حریمهای خصوصی، استفاده از شیشه PDLC مناسب است.
- در فضاهایی که نیاز به فضای تاریکی دارند، مثل ایستگاه تلویزیونی، سونوگرافی و امثالهم، نوع شیشه SPD انتخاب خوبی است.
- و شیشه EC برای زیبا سازی نماها عالی است، چون در این مدل نیازی به رنگ آمیزی فوری نیست.
(برای آشنایی با اداره هوشمند به صفحه مورد نظر مراجعه کنید.)
قیمت شیشه هوشمند
قیمت شیشه هوشمند بدون در نظر گرفتن ملاحظات خاص امکانپذیر نیست. مواردی که باید در قیمت گذاری شیشه هوشمند در نظر گرفت شامل:
- نوع فناوری
- نوع شیشه
- ضخامت
- آیا پوشش اضافه نیاز است یا خیر.
(برای آشنایی با بهترین شرکتهای هوشمندسازی در دنیا به صفحه مورد نظر مراجعه کنید.)
آینده اسمارت گلس
استفاده از تکنولوژی شیشه هوشمند تقریبا از اوایل سال 2000 آغاز شد و با سرعت در صنایع مختلف مثل خودروسازی، ساخت و ساز و طراحی دکور جایگاه خوبی پیدا کرد. رشد سریع صنعت اسمارت گلس به دلیل بهبود کیفیت شیشه و همینطور حفظ انرژی خیلی مورد استقبال قرار گرفت. بر اساس نیاز کاربر، هم در وسایل نقیله و هم در ساختمان، تغییر سریع شیشه شفاف به شیشه مات و یا سایهدار از دلایل مهم برای پرکاربرد شدن شیشه هوشمند است.