معرفی ورزشگاه های هوشمند قطر: ورزشگاه هوشمند جام جهانی 2022 قطر + عکس

معرفی ورزشگاه های قطر: ورزشگاه هوشمند جام جهانی 2022 قطر

جام جهانی 2022 برای اولین بار در منطقه‌ی خاورمیانه برگزار می‌شود و قطر به عنوان میزبان این بازی‌ها، هشت ورزشگاه هوشمند و پیشرفته را آماده ساخته است. داخل ورزشگاه های قطر مجهز به سیستم‌های هوشمند پیشرفته برای تنظیم دما است تا راحتی و آسایش بیشتری برای بازی‌کنان و تماشاچیان فراهم سازد. در ادامه این مطلب هوشمند سازی به معرفی ورزشگاه های جام جهانی قطر یا استادیوم های جام جهانی قطر 2022 می‌پردازیم. در این مطلب می‌توانید بعلاوه عکس ورزشگاه های قطر برای جام جهانی 2022 را نیز مشاهده کنید.

معرفی استادیوم های قطر: هشت ورزشگاه هوشمند و پیشرفته

معرفی استادیوم های هوشمند قطر: امکانات ورزشگاه جام جهانی قطر

جام جهانی فوتبال 2022 برای اولین بار است که در منطقه‌ی عربی برگزار می‌شود و به تماشاچیان اجازه می‌دهد بیش از یک بازی را در روز تماشا کنند. ورزشگاه جام جهانی قطر 2022 مجهز به امکانات پیشرفته هستند؛ برای مثال با توجه به دمای بالای هوا در فصل تابستان، هر کدام از استادیوم‌ها، مرکز تمرین و منطقه‌ی هوادران مجهز به سیستم خنک‌کننده با انرژی خورشیدی هستند.

ورزشگاه جام جهانی قطر: سیستم خنک کننده ورزشگاه قطر می‌تواند دما را در محدوده‌ی 27 درجه‌ی سانتی‌گراد حفظ کند و بعلاوه همه‌ی استادیوم‌ها هوشمند و سازگار با محیط زیست هستند و دمای آنها قابل کنترل خواهد بود.

سیستم خنک کننده ورزشگاه قطر

برنامه‌های پس از جام جهانی قطر 2022

قطر حداکثر 3 میلیون نفر جمعیت دارد و بنابراین مسابقات جام جهانی 2022 قطر باید با دقت بالا مدیریت شود. برای این منظور، برگزارکنندگان مسابقات متعهد شده‌اند استادیوم‌ها را با عناصر ماژولاور بسازند که پس از مسابقات مجددا پیکربندی شوند و یک میراث ماندگار برای جام جهانی فوتبال 2022 بسیار فراتر از مرزهای قطر ارائه کنند.

پس از برگزاری مسابقات، حدود 170 هزار صندلی جدا شده و در اختیار کشورهای در حال توسعه قرار می‌گیرد تا به توسعه‌ی زیرساخت‌های ورزشی آنها کمک کند. تقریبا 22 استادیوم جدید در اقتصادهای نوظهور ایجاد خواهد شد و این پیکربندی جدید، ورزشگاه‌های قطر را با 20 تا 25 هزار صندلی مجهز می‌سازد که برای نیازهای داخلی این کشور کافی خواهد بود.

ورزشگاه قطر: استادیوم‌ های هوشمند قطر با عناصر ماژولار ساخته می‌شوند به این معنا که بعد از مسابقات بتوان آن‌ها را مجددا پیکربندی کرد.

معرفی استادیوم‌های قطر، جام جهانی فوتبال 2022

معرفی ورزشگاه های هوشمند قطر برای جام جهانی 2022

بازی‌های گروهی جام جهانی 2022 قطر در هشت ورزشگاه این کشور برگزار می‌شود که شامل استادیوم البیت، استادیوم بین‌المللی خلیفه، ورزشگاه الثمامه، استادیوم احمد بن علی، ورزشگاه ملی لوسیل، ورزشگاه راس ابوعبود، ورزشگاه شهر آموزش و ورزشگاه الجنوب می‌شود. در ادامه به معرفی این 8 ورزشگاه جام جهانی قطر می‌پردازیم.

معرفی ورزشگاه های قطر : 8 ورزشگاه جام جهانی قطر

معرفی استادیوم های هوشمند قطر: 1. استادیوم البیت (Al Bayt Stadium)

این ورزشگاه منحصربفرد قطری برای رقابت بهترین تیم‌های جهان، دارای یک سازه‌ی چادری غول‌پیکر است که کل ورزشگاه را پوشانده و در شهر شمالی الخور قرار دارد. این ورزشگاه، استادیوم افتتاحیه جام جهانی قطر است که برای بازی‌های افتتاحیه‌ی جام جهانی 2022 در نظر گرفته شده است.

این نمونه از استادیوم های جام جهانی قطر که توسط بنیاد اسپایر زون ارائه شده است، نام خود را از بیت‌الشعار گرفته است؛ چادرهایی که به طور سنتی توسط عشایر قطر و منطقه‌ی خلیج فارس مورد استفاده قرار می‌گرفته است. همانند مهمان‌نوازی مشهور قطر، این استادیوم جام جهانی قطر میزبان میهمانان دور و نزدیک است و آنها را به تجربه‌ی فرهنگ سنتی این کشور دعوت می‌کند.

طراحی این ورزشگاه افتتاحیه جام جهانی قطر، احترامی به گذشته و امروز قطر است در حالی که چشم به آینده‌ی جامعه نیز دارد. با توجه به اهداف پایداری قطر، ایجاد این ورزشگاه الگویی از توسعه‌ی سبز خواهد بود. در اطراف این ورزشگاه بعلاوه امکاناتی وجود دارد.

معرفی استادیوم ها هوشمند قطر: استادیوم البیت علاوه بر ارائه‌ی یک مکان درجه یک برای جام جهانی فوتبال قطر 2022، نمونه‌ی درخشانی برای ساخت استادیوم‌های جدید در آینده است.

استادیوم البیت (Al Bayt Stadium)

استادیوم البیت، میزبانی که فرهنگ‌ها را به هم نزدیک می‌سازد

این استادیوم قطر در 35 کیلومتری شمال دوحه و در شهر الخور قرار دارد که به دلیل غواصی مروارید و ماهیگیری شهرت دارد. توانایی الخور در گرد هم آوردن فرهنگ‌های مختلف، آن را به انتخابی عالی برای میزبانی استادیوم جام جهانی 2022 تبدیل کرد.

حتما بخوانید:
سیستم آبیاری هوشمند: تجهیزات هوشمند سازی آبیاری گیاهان + عکس

استادیوم البیت مانند یک چادر عشایری واقعی، قابل حمل است. لایه‌ی بالایی صندلی‌ها با طراحی ماژولار هستند که پس از جام جهانی 2022 جدا می‌شود و به کشورهای در حال توسعه داده می‌شود که به زیرساخت‌های ورزشی نیاز دارند و نشانگر روح سخاوتمند قطر است.

استادیوم البیت مانند یک چادر عشایری واقعی

معرفی استادیوم های هوشمند قطر: 2. استادیوم احمد بن علی (Ahmad Bin Ali Stadium)

این میزبان جام جهانی قطر در یکی از تاریخی‌ترین شهرهای این کشور و در نزدیکی دوحه و در مسیر مناظر زیبای بیابانی قرار دارد. دروازه‌ی کویر در 18 دسامبر 2020 با اولین بازی تماشایی که شامل جام امیر قطر بود، درهای خود را به روی تماشاچیان باز کرد.

الریان، جایی که استادیوم احمد بن علی در آن قرار گرفته، به دلیل عشق به سنت‌ها و فرهنگ محلی و همینطور تیم فوتبال محبوب آن یعنی باشگاه ورزشی الریان، شهرت دارد. این استادیوم میزبان حداکثر 40 هزار تماشاچی در مسابقات جام جهانی فیفا 2022 تا مرحله‌ی یک چهارم نهایی خواهد بود.

استادیوم احمد بن علی که در محلی به همین نام ساخته شده، نمادهای فرهنگ قطر را در نمای خارجی موج‌دار آن گنجانده است. امکانات اطراف این ورزشگاه نیز آینه‌ای از کشور است و با سازه‌های تپه شنی شکل، یادآور سرزمین‌های زیبای وحشی عرب است.

ورزشگاه جام جهانی قطر: این ورزشگاه با استفاده از مصالح و روش‌های ساختمانی سازگار با محیط زیست ساخته شده است و هر بخش از آن با در نظر گرفتن پایداری طراحی شده است.

استادیوم احمد بن علی (Ahmad Bin Ali Stadium)

معرفی استادیوم های هوشمند قطر: 3. ورزشگاه الجنوب (Al Janoub Stadium)

الوکره یکی از قدیمی‌ترین مناطق دائما مسکونی قطر و محل غواصی شکار صدف و ماهیگیری است. قایق‌های سنتی جهازات (dhow boats) که برای ماهیگیری استفاده می‌شوند الهام‌بخش طراحی استادیوم الجنوب بودند. طراحی این استادیوم به گونه‌ای است که با نزدیک شدن تماشاچیان به استادیوم، با پارکی زیبا و معماری زیبای این ورزشگاه مورد استقبال قرار خواهند گرفت.

استادیوم الجنوب در 18 کیلومتری شهر دوحه قرار دارد و با ظرفیت 40 هزار نفر، بخشی از یک مجموعه‌ی ورزشی گسترده‌تر شامل مسیرهای دوچرخه‌سواری و اسب‌سواری، فروشگاه، رستوران و باشگاه‌های ورزشی است. پس از جام جهانی 2022 نیز ظرفیت این ورزشگاه به 20 هزار نفر کاهش پیدا خواهد کرد.

معرفی استادیوم های قطر: ورزشگاه الجنوب (Al Janoub Stadium) با ظرفیت 40 هزار نفر

معرفی استادیوم های هوشمند قطر: 4. استادیوم بین‌المللی خلیفه (Khalifa International Stadium)

در مه 2017 (اردیبهشت 2017) قطر با برگزاری مراسم افتاحیه‌ی دیدنی و با میزبانی فینال جام امیر قطر، بازگشایی محبوب‌ترین ورزشگاه خود را جشن گرفت. این استادیوم در سال 1976 در شهر الریان ساخته شده و برای مدتی طولانی سنگ بنای سنت ورزشی کشور قطر بوده است. ورزشگاه 40 هزار نفری خلیفه قبلا هم میزبان بازی‌های آسیایی، جام خلیج عربی و جام ملت‌های آسیا و سایر رویدادها بوده است. استادیوم بین‌المللی خلیفه نقشی محوری در مسابقات جام جهانی 2022 ایفا می‌کند.

معرفی استادیوم های قطر: در شهر شهر الریان استادیوم بین‌المللی خلیفه (Khalifa International Stadium)

معرفی استادیوم های هوشمند قطر: 5. ورزشگاه شهر آموزش (Education City Stadium)

اطراف استادیوم شهر آموزش پر از دانشگاه‌های برتر است که محل تحقیقات پیشرفته‌ی دانشمندان هستند. کل این منطقه، خانه‌ی بنیاد آموزش، علم و توسعه‌ی جامعه‌ی قطر، جام جهانی فوتبال 2022 را راهی برای توسعه‌ی اجتماعی و انسانی می‌دانند. این ورزشگاه نیز پس از برگزاری مسابقات، به ظرفیت 20 هزار نفر کاهش می‌یابد و صندلی‌های آن نیز به استادیوم کشورهای در حال توسعه اهدا خواهد شد.

حتما بخوانید:
نمایندگی هوشمند سازی: معرفی 33 نمایندگی برندهای معتبر هوشمند سازی در ایران + عکس

تماشاچیان می‌توانند به راحتی از طریق جاده یا مترو به استادیوم دسترسی داشته باشند و مرکز شلوغ شهر دوحه تنها 7 کیلومتر با این استادیوم فاصله دارد. مانند سایر ورزشگاه های جام جهانی قطر 2022، این ورزشگاه پیشرفته قطر نیز مجهز به فن‌آوری خنک‌کننده‌ی پیشرفته است که دمایی مناسب را برای بازیکنان و هواداران فراهم می‌کند و بعلاوه سایر ویژگی‌های این استادیوم آن را برای هواداران دارای معلولیت نیز مناسب ساخته است.

معرفی استادیوم های هوشمند قطر: این استادیوم می‌تواند تا 40 هزار تماشاگر را در خود جای دهد و پس از جام جهانی نیز ظرفیت آن به 25000 صندلی برای استفاده‌ی تیم‌های ورزشی دانشگاه‌ها کاهش پیدا خواهد کرد.

معرفی استادیوم های قطر: با ظرفیت 40 هزار تماشاگر ورزشگاه شهر آموزش (Education City Stadium)

معرفی استادیوم های هوشمند قطر: 6. ورزشگاه ملی لوسیل (Lusail Stadium) – ورزشگاه فینال جام جهانی قطر

استادیوم 80 هزار نفری لوسیل به عنوان استادیوم فینال جام جهانی قطر 2022 انتخاب شده است و نمادی برای نشان دادن و به اشتراک گذاشتن فرهنگ عرب با جهانیان است. طراحی این باشگاه باشکوه از تداخل نور و سایه برگرفته شده که الهامی از فانوس فنار (fanar lantern) است. شکل و نمای این استادیوم جام جهانی قطر منعکس‌کننده‌ی نقوش تزئینی پیچیده روی کاسه‌ها، ظروف و سایر آثار هنری است که در سراسر جهان عرب و اسلام در طول ظهور تمدن در منطقه یافت می‌شود.

این ورزشگاه قطر برای فینال جام جهانی در 15 کیلومتری شمال دوحه‌ی مرکزی قرار دارد و در میان شهرها پیشگام است و تمام جنبه‌های این شهر و ورزشگاه بر نیازهای انسانی و حفاظت از محیط زیست متمرکز بوده است. پس از پایان جام جهانی 2022 قطر، استادیوم به یک فضای اجتماعی شامل مدارس، فروشگاه‌ها، کافه، امکانات ورزشی و کلینیک‌های ورزشی تبدیل خواهد شد و به مردم امکان می‌دهد تا به اکثر نیازهای خود در یک مکان مشخص دسترسی داشته باشند.

ورزشگاه جام جهانی قطر: در طول این تبدیل، بیش از 80 هزار صندلی ورزشگاه برداشته می‌شود و به پروژه‌های ورزشی اهدا می‌شود تا میراث این ورزشگاه و تاریخچه‌ای از جام جهانی 2022 را به مکان‌های دیگری در سراسر جهان ببرد.

معرفی استادیوم های قطر: با بیش از 80 هزار صندلی ورزشگاه ملی لوسیل (Lusail Stadium)

 معرفی استادیوم های هوشمند قطر: 7. ورزشگاه راس ابوعبود (Ras Abu Aboud Stadium)

این ورزشگاه که با نام 974 نیز شناخته می‌شود ، یک پروژه‌ی پیشگام در دنیای ساخت استادیوم ورزشی است. این استادیوم جام جهانی قطر 2022 که از کانتینرهای حمل و نقل ساخته شده، به طور کامل برچیده خواهد شد و از مصالح مورد استفاده در ساخت آن برای پروژه‌های دیگر مجددا استفاده می‌شود. در واقع طراحی خلاقانه‌ی این استادیوم از تجارت و دریانوردی جهانی قطر الهام گرفته شده است. 974 نیز کد شماره‌گیری بین‌المللی قطر و همچنین تعداد دقیق کانتینرهایی است که در ساخت ورزشگاه قطر 974 استفاده شده است. ورزشگاه راس ابوعبود در سواحل خلیج فارس و در کنار خلیج غربی دوحه واقع شده است که مکانی دیدنی برای برگزاری مسابقات جام جهانی 2022 خواهد بود.

معرفی استادیوم های هوشمند قطری: این ورزشگاه جام جهانی قطر 2022 مجهز به 40 هزار صندلی است و اولین مکان مسابقات در طول تاریخ جام جهانی فیفا است که به طور کامل جدا خواهد شد.

 معرفی استادیوم های قطر: با ظرفیت 40 هزار صندلی ورزشگاه راس ابوعبود (Ras Abu Aboud Stadium)

معرفی استادیوم های هوشمند قطر: 8. ورزشگاه الثمامه (Al Thumama Stadium)

استادیوم الثمامه یک نمونه‌ی متمایز از معماری عربی است و از کلاه سنتی در جهان عرب الهام گرفته شده است. این طراحی به این دلیل انتخاب شد که یک اشتراک فرهنگی بین تمام اعراب در جهان است. بنابراین، بیانگر عمق تمدن عرب و میراث فرهنگی-تاریخی مشترک کشورهای عربی است. این استادیوم در مناطق جنوبی دوحه قرار دارد و فاصله‌ی آن با فرودگاه بین‌المللی حمد تنها چند دقیقه است.

ورزشگاه جام جهانی قطر: استادیوم الثمامه نیز مجهز به 40 هزار صندلی است که پس از برگزاری مسابقات به 20 هزار صندلی کاهش پیدا خواهد کرد تا به کشورهای در حال توسعه اهدا شود.

معرفی استادیوم های قطر: مجهز به 40 هزار صندلی ورزشگاه الثمامه (Al Thumama Stadium)

ورزشگاه های بازی ایران در جام جهانی

تا اینجا به معرفی استادیوم های هوشمند قطر برای میزبانی جام جهانی 2022 پرداختیم. اما مسابقات تیم ملی فوتبال ایران در کدام یک از این ورزشگاه‌ها انجام خواهد شد. بازی اول تیم ایران با تیم انگلیس است که در ورزشگاه بین‌المللی خلیفه و بهترین ورزشگاه قطر انجام می‌شود. استادیوم بین‌المللی خلیفه بعلاوه میزبان 4 بازی دیگر از بازی‌های گروهی جام جهانی 2022 خواهد بود.

معرفی استادیوم های هوشمند قطر: بازی دیگر ایران در مقابل ولز-اسکاتلند در ورزشگاه احمد بن علی برگزار خواهد شد که در شهر الریان واقع است. در نهایت دو کشور ایران و آمریکا در ورزشگاه الثمامه به مقابل یکدیگر خواهند رفت که در 13 کیلومتری جنوب دوحه قرار گرفته است.

معرفی استادیوم های قطر برای میزبانی جام جهانی 2022

هزینه ساخت ورزشگاه های قطر

قطر به مدت 28 روز میزبان جام جهانی فوتبال خواهد بود و شهرهای قطری که از مسابقات اصلی فوتبال استقبال می‌کنند شامل دوحه، الوکره، الخور و الریان است که در میان آنها 8 استادیوم برای برگزاری مسابقات قرار دارد. در این مسابقات 5 استادیوم تازه ساخته و افتتاح شده، یک استادیوم سنتی و نمادین و یک مکان کاملا جدید ارائه می‌شود.

  • ورزشگاه احمد بن علی که در مرزهای بیابانی و بر روی ورزشگاه اصلی الریان ساخته شده است، در دسامبر 2020 افتتاح شده و هزینه‌ی گزارش شده‌ی آن حدود 360 میلیون دلار است.
  • ساخت ورزشگاه البیت در نوامبر 2015 آغاز شده و در پایان سال 2021 افتتاح شد. این ورزشگاه که محل افتتاحیه‌ی بازی‌های جام جهانی نیز هست حدود 847 میلیون دلار هزینه برده است.
  • ساخت ورزشگاه الجنوب در سال 2014 آغاز شد و از سال 2019 فعالیت خود را آغاز کرده و هزینه‌ی آن حدود 656 میلیون دلار تخمین زده شده است.
  • ورزشگاه الثمامه در سال 2021 افتتاح شده و هزینه‌ی ساخت آن حدود 342 میلیون دلار بوده است.
  • ساخت استادیوم شهر آموزش از سال 2015 تا 2020 طول کشیده است و یکی از گران‌ترین پروژه‌های جام جهانی فوتبال با هزینه‌ی 700 میلیون دلار است.
  • استادیوم بین‌المللی خلیفه در سال 1976 افتتاح شده و از آن زمان خانه‌ی فوتبال قطر بوده است. هزینه‌ی بازسازی این استادیوم برای جام جهانی 2022 حدود 374 میلیون دلار بوده است.
  • ورزشگاه لوسیل به عنوان محل اختتامیه‌ی بازی‌های جام جهانی در سال 2022 با هزینه‌ی 767 میلیون دلار افتتاح شده است.
  • استادیوم 974 به عنوان استادیوم موقت برای جام جهانی 2022 و ورزشگاه قطر در دریا در نظر گرفته شده است که هزینه‌ی ساخت آن نامشخص است.
حتما بخوانید:
پارکینگ هوشمند: تجهیزات مورد نیاز در سیستم هوشمند سازی پارکینگ + عکس

قطر 28 روز میزبان جام جهانی فوتبال

ورزشگاه جام جهانی قطر در کیش

استادیوم های قطر برای بازی‌های جام جهانی 2022 همگی در خاک این کشور قرار دارند. با این وجود، پیش‌بینی می‌شود مسافران زیادی به کشور ایران از جمله جزیره‌ی کیش مسافرت کنند و به همین خاطر این جزیره آماده‌ی پذیرایی از مسافران زیادی خواهد بود.

استادیوم های قطر برای بازی‌های جام جهانی 2022

معرفی استادیوم های هوشمند قطر

قطر به عنوان میزبان بازی‌های گروهی جام جهانی 2022 انتخاب شده و هشت استادیوم این کشور پذیرای مسابقات متعدد خواهد بود. این استادیوم‌ها نه تنها شگفتی‌های معماری هستند بلکه فرهنگ این کشور را نیز منعکس می‌کنند. قدیمی‌ترین استادیوم قطر، استادیوم بین‌المللی خلیفه یا استادیوم ملی قطر است که در سال 1976 افتتاح شده و به طور کلی برای بازی‌های جام جهانی بازسازی شده است.

قطر به عنوان میزبان بازی‌های گروهی جام جهانی 2022

منبع مطلب

اقای یک سوار

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *