فناوری NFC : معرفی تکنولوژی ارتباط نزدیک (NFC) + عکس

فناوری NFC : معرفی تکنولوژی ارتباط نزدیک و کاربرد‌های آن

اگر می‌خواهید بدانید فناوری NFC در گوشی چیست و با عملکرد آن بیشتر آشنا شوید، در ادامه با تیم حرفه‌ای هوشمند سازی آرات همراه شوید.

 

فناوری NFC در گوشی چیست

فناوری NFC چیست؟

ارتباط میدان نزدیک یا NFC مخفف (Near Field Communciation)، یک تکنولوژی بی‌سیم کوتاه بُرد است که باعث دقیق‌تر شدن گوشی‌های هوشمند، تبلت، فناوری پوشیدنی، کارت‌های پرداخت و سایر دستگاه‌ها می‌شود.

ارتباط میدان نزدیک، نهایت در اتصال است و با یک لمس ساده می‌توان به آسانی اطلاعات را بین دستگاه‌ها انتقال داده و عملیاتی مانند پرداخت صورت حساب، مبادله‌ی کارت ویزیت، دانلود کوپن یا اشتراک‌گذاری یک مقاله‌ی تحقیقاتی را انجام می‌دهد.

فناوریِ NFC: تکنولوژی ارتباط نزدیک (NFC Technology) یک فناوری بی‌سیم کوتاه برد است که به دستگاه‌های دارای این تکنولوژی امکان می‌دهد با یکدیگر ارتباط برقرار کنند.

فناوری NFC چیست؟

تکنولوژی NFC

NFC یک فناوری جدید نیست و تنها تکامل تکنولوژی RFID (سامانه بازشناسی با امواج رادیویی) است که دهه‌ها است وجود دارد. اگر تا به حال از یک کارت کلید برای دسترسی به ساختمان اداری یا اتاق هتل استفاده کرده‌اید، با نحوه‌ی کارکرد آن آشنا هستید.

فناوریِ NFC: تکنولوژی NFC جزء کشفیات جدید دنیای تکنولوژی به حساب نمی‌آید، NFC در واقع تکامل تکنولوژی RFID است.

تکنولوژی NFC

فناوریِ NFC در هوشمند سازی

RFID و NFC بر مبنای جفت القایی برای پیاده‌سازی‌های کوتاه‌برد عمل می‌کنند. این ویژگی شامل دستگاه خواننده است که با عبور جریان الکتریکی از یک سیم پیچ، میدان مغناطیسی ایجاد می‌کند.

وقتی یک برچسب به آن نزدیک می‌شود، میدان جریان الکتریکی به آن القا می‌شود. هنگامی که ارتباط اولیه برقرار شد، هر داده‌ی ذخیره شده روی برچسب به صورت بی‌سیم به خواننده منتقل می‌شود.

فناوریِ NFC: ان اف سی جایگزین بلوتوث برای انتقال اطلاعات و فایل‌ها بین دو دستگاه است که نیازی به سرچ نام دستگاه ندارد و بمحض نزدیک شدن دو دستگاه هوشمند ارتباط برقرار می‌شود.

فناوریِ NFC در هوشمند سازی

فناوری NFC چیست و چه کاربردی دارد؟

بُرد تکنولوژی NFC حداکثر چند سانتی‌متر است و در اکثر برنامه‌های مرتبط با گوشی‌های هوشمند، این نرم‌افزار تنها در صورت تماس فیزیکی، ارتباط را آغاز می‌کند.

این مساله برای جلوگیری از محرک‌های تصادفی است؛ به ویژه امروزه که از این فناوری برای انتقال داده‌های حساس استفاده می‌شود. نکته‌ی قابل توجه دیگر این است که دستگاه‌های NFC می‌توانند به عنوان خواننده یا برچسب عمل کنند.

این قابلیت دوجهته به فرد امکان می‌دهد تا از یک قطعه‌ی سخت‌افزاری مانند گوشی هوشمند برای کاربردهای مختلف استفاده کند.

فناوریِ NFC: تکنولوژی NFC یا تکنولوژی ارتباط میدان نزدیک، در هوشمند سازی ساختمان‌ها کاربرد فراوانی دارد.

(به مطلب مراکز تفریحی هوشمند نیز سر بزنید.)

 

فناوری NFC چیست و چه کاربردی دارد؟

کاربرد فناوری NFC: نحوه‌ی عملکرد تراشه‌ی NFC

یک سیستم ارتباطی NFC شامل دو بخش جداگانه می‌شود: چیپ خوانش‌گر NFC و یک برچسب NFC. تراشه‌ی خوانشگر NFC بخش فعال سیستم است چرا که همانطور که از نام آن مشخص است، اطلاعات را پیش از ایجاد یک پاسخ خاص «می‌خواند» و یا به زبانی دیگر، پردازش می‌کند.

این بخش انرژی لازم را فراهم می‌کند و دستورات NFC را به بخش غیرفعال سیستم، یعنی برچسب NFC، ارسال می‌کند.

فناوریِ NFC: تکنولوژی NFCشامل دو بخش جداگانه است: چیپ خوانشگر و دیگری برچسب یا به عبارتی دیگر شمال یک بخش فعال و بخش غیر فعال.

کاربرد فناوری NFC: نحوه‌ی عملکرد تراشه‌ی NFC

حساب NFC چیست؟

فناوری NFC اغلب در حمل و نقل عمومی مورد استفاده قرار می‌گیرد و کاربران با استفاده از تلفن‌های هوشمند یا کارت بلیط‌های مجهز به NFC، کرایه‌های خود را پرداخت می‌کنند.

در این مثال، تراشه‌ی خوانشگر NFC در پایانه‌ی پرداخت اتوبوس تعبیه می‌شود و برچسب غیرفعال NFC نیز در بلیط یا گوشی هوشمند قرار دارد که دستورات NFC ارسال شده توسط ترمینال را دریافت کرده و به آنها پاسخ می‌دهد.

فناوریِ NFC: تکنولوژیِ NFC در خیلی از فعالیت‌های روزمره‌ی ما مثل کارت‌های مترو و اتوبوس راه یافته و بسیار کاربردی است.

حساب NFC چیست؟

سه نوع تراشه‌ی فناوری NFC

سه نوع تراشه‌ی NFC وجود دارد که شامل خوانشگر NFC، برچسب‌های NFC و تراشه‌های کنترل‌کننده‌ی NFC می‌شوند و در ادامه در مورد هر کدام صحبت خواهیم کرد. (برای مطالعه بیشتر درباره‌ی خانه هوشمند اورویبو به این مطلب مراجعه کنید.)

سه نوع تراشه‌ی فناوری NFC

 

انواع تراشه در فناوری NFC: تراشه‌ی خوانشگر NFC

تراشه‌ی خوانشگر NFC را می‌توان اصلی‌ترین کنترل‌کننده‌ی این سیستم ارتباطی دانست، چرا که ارتباط را آغاز می‌کند، برچسب NFC را بررسی می‌کند و دستورات لازم را از طریق میدان مغناطیسی به تگ غیرفعال ارسال می‌کند.

تراشه‌ی خوانشگر همراه با یک میکروکنترلر، معمولا می‌تواند اطلاعات را از چندین برچسب NFC تبادل کند. یک تراشه‌ی خوانشگر NFC با پشتیبانی از چندین ویژگی و پروتکل RF می‌تواند در حالت‌های مختلفی مانند خوانش/نگارش (Read/Write)، جفت به جفت (Peer to Peer) و Card Emulation مورد استفاده قرار داد.

فناوریِ NFC: یک خوانشگر NFC را می‌توان همچنین به عنوان نویسنده‌ی NFC نیز در نظر گرفت، زیرا این قابلیت را دارد تا داده‌ها را روی تگ NFC بنویسد.

انواع تراشه در فناوری NFC: تراشه‌ی خوانشگر NFC

فناوری NFC در موبایل چیست؟

تراشه‌های خوانشگر NFC اغلب در گوشی‌های هوشمند، پایانه‌های پرداخت، دستگاه‌های بلیط، دستگیره‌های درب خودرو و یا به عنوان بخشی از سیستم‌های پرداخت گسترده‌تر مانند کاربردهای خودروسازی و یا حمل و نقل تعبیه کرد.

برای مثال اگر در دستگیره‌ی درب خودرو از تراشه‌ی خوانشگر NFC استفاده شده باشد، هنگامی که گوشی هوشمند مجهز به NFC به آن نزدیک شود، قفل در باز می‌شود. (به مطلب رله هوشمند مراجعه کنید.)

فناوریِ NFC: این روزها تعداد گوشی‌هایی که از تراشه NFC استفاده می‌کنند بسیار زیاد است، تکنولوژی NFC با پشتبانی از روش‌های امنیتی بهترین مسیر برای رد و بدل کردن اطلاعات بین دو دستگاه است.

 

فناوری NFC در موبایل چیست؟

انواع تراشه در فناوری NFC: تراشه‌ی برچسب NFC

یک تراشه‌ی برچسب NFC یک دستگاه غیرفعال است که در یک آنتن تعبیه شده و از میدان مغناطیسی ایجاد شده توسط خوانشگر NFC (برای مثال یک گوشی هوشمند) تغذیه می‌شود.

برچسب NFC به دستورالعمل‌های خاصی پاسخ می‌دهد. برای مثال، این تراشه می‌تواند با نمایش محتوای حافظه‌ی خود به دستورالعملی مانند «دستور خوانش» پاسخ بدهد.

این تراشه همچنین می‌تواند ویژگی‌های خاصی را برای فعال کردن حفاظت از رمز عبور، احراز هویت یا تشخیص دستکاری ارائه دهد؛ البته مشروط بر اینکه این قابلیت‌ها در تراشه ایجاد شده باشد.

فناوریِ NFC: تکنولوژی NFC در واقع یک ارتباط رمزگذاری شده وایرلس برد کوتاه است. یعنی در فاصله‌ی حدود 4 سانتی متر توانایی تبادل اطلاعات را با سرعت 424 کیلوبایت بر ثانیه را دارد.

انواع تراشه در فناوری NFC: تراشه‌ی برچسب NFC

تکنولوژی NFC در گوشی

امروزه بیشتر گوشی‌ها مجهز به فناوری ارتباطات میدان نزدیک (Near Field Communication) یا همان NFC هستند. به طور خلاصه می‌توان گفت NFC یک استاندارد ارتباط بی‌سیم مبتنی بر مجاورت است.

با این حال، بر خلاف وای‌فای یا بلوتوث، تعامل NFC محدود به بُرد بسیار کوتاهی می‌شود. علاوه بر گوشی‌های هوشمند، این فناوری در تبلت، بلندگو و کنسول‌های بازی هم ممکن است وجود داشته باشد.

فناوریِ NFC: تکنولوژی NFC فقط محدود به گوشی نیست، در تمامی کارت‌های هوشمند غیر تماسی و دستگاه‌هایی که مجهز به چیپ NFC هستند می‌توان به راحتی ارتباات برقرار کرد.

تکنولوژی NFC در گوشی

تکنولوژی NFC در گوشی چیست؟

تراشه‌های برچسب NFC اغلب در کاربردهای زیر به عنوان نقطه تماس NFC تعبیه می‌شوند:

  • تعامل با مصرف‌کننده
  • احراز هویت
  • کنترل دسترسی
  • پیگیری موجودی
  • هوشمند سازی خانه‌ها
  • اندازه‌گیری
  • روشنایی

فناوریِ NFC: تکنولوژی NFC همانند بلوتوث در روی همه‌ی گوشی‌ها موجود نیست. معمولا گوشی‌های میان رده و پرچم‌دار از این فناوری پشتیبانی می‌کند.

تکنولوژی NFC در گوشی چیست؟

نصب تراشه فناوری NFC

تراشه‌های NFC را می‌توان به طور مستقیم روی یک فیلم پلاستیکی یا پارچه نصب کرد تا یک برچسب NFC را تشکیل دهد. همچنین می‌توان آنها را در بسته‌های پلاستیکی برای نصب روی برد الکترونیکی قرار داد. دو نوع برچسب NFC وجود دارد که شامل تراشه‌های NFC تک رابط و دو رابط می‌شود.

فناوریِ NFC: فناوری‌ِ NFC در ایران بخاطر راحتی نصب راحت تراشه NFC، طرفدار زیادی پیدا کرده است.

(به مطلب اداره هوشمند رجوع کنید.)

 

نصب تراشه فناوری NFC

تراشه‌ی فناوری NFC تک رابط

یک تراشه‌ی NFC تک رابط نوعی دستگاه غیرفعال است که در برچسب NFC تعبیه می‌شود و تنها با بخش دیگر سیستم فناوری NFC، یعنی تراشه‌ی خوانشگر ارتباط برقرار می‌کند.

حتما بخوانید:
معرفی تمامی مدل های رله هوشمند اینترا

زمانی که این تراشه توسط خوانشگر فعال شود و دو بخش در نزدیکی یکدیگر قرار گیرند، تبادل داده‌ها بین برچسب و خوانشگر انجام می‌شود. بعلاوه NFC تنها تکنولوژی بی‌سیم است که می‌توان از آن برای تعامل با برچسب‌های NFC استفاده کرد.

فناوریِ NFC: اندازه‌ی کوچک برچسب NFC، باعث می‌شود به راحتی در اشیاء کوچکی مانند استیکرها، لیبل‌ها، جاکلیدی‌ها و غیره جایگذاری شوند.

(به مطلب سیستم مدیریت ساختمان BMS مراجعه کنید.)

 

تراشه‌ی فناوری NFC تک رابط

تراشه‌ی فناوری NFC دو رابط

یک برچسب دو رابط که برچسب دینامیک NFC نیز خوانده می‌شود، از طریق یک رابط سیمی با یک میکروکنترلر جفت می‌شود. در نتیجه علاوه بر لینک بی‌سیم NFC، نوع دیگری از رابط ارتباطی را نیز ارائه می‌دهد.

یک تراشه‌ی برچسب NFC دو رابط، ارتباط بی‌سیم و دوطرفه‌ای بین دو سیستم الکترونیکی را امکان‌پذیر می‌سازد، حتی زمانی که هیچ انرژی‌ای برای جسم حامل برچسب دینامیک NFC وجود نداشته باشد.

فناوریِ NFC: برخی از تراشه‌های NFC علاوه بر توانایی خواندن و نوشتن داده‌ها، از ویژگی‌های دیگری مانند مکانیسم تشخیص دستکاری و امضای دیجیتال نیز پشتیبانی می‌کنند که برای برنامه‌های شناسایی و احراز هویت مناسب هستند.

تراشه‌ی فناوری NFC دو رابط

تکنولوژی NFC در هندزفری

یک برچسب دینامیک NFC به عنوان پلی بین دو سیستم الکترونیکی عمل می‌کند و قادر به انجام کارهای زیر است:

  • تبادل داده‌ها
  • برداشت انرژی از میدان فرکانس رادیویی NFC برای فعال کردن میکروکنترلر

برای مثال، زمانی که یک تلفن هوشمند مجهز به فناوری NFC در فاصله‌ی قابل خواندن به یک دستگاه الکترونیکی (مانند هدست بلوتوث) قرار می‌گیرد، جفت‌سازی به صورت خودکار و بدون هیچ عملیات اضافی توسط کاربر، انجام می‌شود.

خوانشگر NFC (تلفن هوشمند) برچسب دینامیک NFC تعبیه شده در هدست را شناسایی می‌کند و اطلاعاتی که برای جفت شدن نیاز است را بازیابی می‌کند.

فناوریِ NFC: تکنولوژی در حال حاضر جزء جدایی ناپذیری از زندگی هوشمند ما شده است، تمامی کارت‌های هوشمندی که به ما ارائه می‌شود، با فناوری NFC یا RFID کار می‌کند.

تکنولوژی NFC در هندزفری

فناوری NFC در ماشین لباسشویی

از تگ‌های دینامیک NFC همچنین می‌توان برای نظارت بر وضعیت کالاها استفاده کرد. برای مثال، یک تلفن هوشمند مجهز به سامانه بازشناسی با امواج رادیویی (RFID) یا NFC می‌تواند اطلاعات تعبیه شده در برچسب NFC یک ماشین لباسشویی مانند جزئیات مربوط به وضعیت دستگاه و ایرادات آن را بخواند.

فناوریِ NFC: از آنجایی که امروزه بسیاری از تلفن‌های هوشمند مجهز به فناوری NFC هستند ، برچسب‌های دینامیک NFC را می‌توان برای ارسال اطلاعات به مشتریان در خصوص محصولات خریداری شده ارسال کرد و تجربه‌ی کاربری آنها را افزایش داد.

(به مطلب هوشمند سازی بیمارستان ها تجاری مراجعه کنید.)

 

فناوری NFC در ماشین لباسشویی

انواع تراشه در فناوری NFC: تراشه‌های کنترل‌کننده‌ی NFC

یک تراشه‌ی کنترل‌کننده‌ی NFC هم یک خوانشگر و هم یک برچسب NFC را با یکدیگر ترکیب می‌کند تا یک راه‌حل یکپارچه ارائه دهد. این تراشه اغلب در دستگاه‌های مجهز به NFC مانند موارد زیر وجود دارد:

  • تلفن‌های هوشمند
  • پایانه فروش (POS)
  • برنامه‌های کیف پول الکترونیکی (کارت‌های بانکی، بلیت‌های اتوبوس، کارت سلامت و غیره)
  • کلیدهای دیجیتالی ماشین
  • دستگاه‌های شارژ بی‌سیم

فناوریِ NFC: یک تراشه‌ی کنترلر NFC به خاطر وجود یک عنصر ایمن یا یک سیم کارت، تراکنش‌های ایمن را تضمین می‌کند و در حالت شبیه‌سازی کارت عمل می‌کند که به این معنی است که همانند یک کارت هوشمند بدون تماس عمل می‌کند.

(به مطلب روشنایی هوشمند مراجعه شود.)

 

انواع تراشه در فناوری NFC: تراشه‌های کنترل‌کننده‌ی NFC

تاریخچه‌ی فناوری NFC

تکنولوژی ارتباط نزدیک بیشتر به عنوان تکنولوژی‌ای شناخته شده است که به مشتریان امکان می‌دهد حساب‌های خود را با تلفن همراه خود پرداخت کنند.

این تکنولوژی ریشه در سامانه بازشناسی با امواج رادیویی (RFID) دارد که خرده‌فروشان دهه‌ها است از آن برای برچسب‌گذاری و ردیابی محصولات داخل فروشگاه استفاده می‌کنند.

تکنولوژی NFC: فناوری NFC محبوبیت خود را در سال 2004 با تشکیل انجمن NFC توسط نوکیا، فیلیپس و سونی به دست آورد؛ انجمنی که هدف آن آوردن راحتی تکنولوژی NFC به تمام جنبه‌های زندگی بود.

تاریخچه‌ی فناوری NFC

فناوری NFC در ایران و جهان

در سال 2006 این انجمن به طور رسمی معماری فناوری NFC را تشریح کرد؛ این مشخصات در واقع نقشه‌ی راه را برای همه‌ی شرکت‌های علاقمند برای ایجاد محصولات جدید قدرتمند مبتنی بر مصرف‌کننده ارائه می‌کرد.

فناوریِ NFC: نوکیا اولین گوشی مجهز به NFC را در سال 2007 عرضه کرد و تا سال 2010، بخش مخابرات بیش از 100 پروژه‌ی آزمایشی NFC را راه‌اندازی کرد.

(به مطلب مراکز تجاری هوشمند رجوع کنید.)

 

فناوری NFC در ایران و جهان

کارت NFC چگونه کار می‌کند؟

ارتباطات میدان نزدیک یا فناوری NFC، داده‌ها را از طریق میدان‌های رادیویی الکترومغناطیسی منتقل می‌کند تا دو دستگاه را قادر سازد با یکدیگر ارتباط برقرار کنند.

برای این کار، هر دو دستگاه باید دارای تراشه‌های NFC باشند چرا که تراکنش‌ها در فاصله‌ی بسیار کوتاهی انجام می‌شوند.

فناوریِ NFC: دستگاه‌های مجهز به فناوری NFC یا باید از نظر فیزیکی تماس داشته باشند و یا در فاصله‌ی چند سانتی‌متری از هم باشند تا انتقال داده‌ها انجام شود.

کارت NFC چگونه کار می‌کند؟

تکنولوژی NFC و کاهش خطاهای انسانی

از آنجایی که دستگاه دریافت‌کننده، داده‌های شما را در لحظه‌ی ارسال می‌خواند، تکنولوژی NFC تا حد زیادی خطاهای انسانی را کاهش می‌دهد. برای مثال می‌توانید مطمئن باشید که با تماس جیبی یا گذشتن از جایی که در آن تراشه‌ی NFC تعبیه شده، نمی‌توانید ناآگاهانه چیزی خریداری کنید.

فناوریِ NFC: با ارتباط میدان نزدیک تکنولوژی NFC، یک عملیات باید به صورت عمدی و آگاهانه انجام شود.

تکنولوژی NFC و کاهش خطاهای انسانی

پول نقد یا کارت NFC

اگرچه فناوریِ NFC رو به رشد است اما خرده‌فروشان برای مجهز شدن به این تکنولوژی نیاز به زمان بیشتری دارند. به همین خاطر مشتریان باید همچنان پول نقد یا کارت خرید با خود به همراه داشته باشند.

در واقع، حتی پس از فراگیر شدن تکنولوژی NFC، کاربران همچنان ممکن است نیاز به یک روش پرداخت جایگزین داشته باشند. اگر دستگاه شما باتری خالی کرده است نیز نمی‌توانید کاری انجام دهید. با این حال، حتی اگر این مساله یکی از نقاط ضعف همیشگی فناوری NFC باشد، نمی‌توان نسبت به آن بی‌توجه بود.

فناوریِ NFC: با رونق گرفتن فناوریِ NFC در دنیا، همچنان همراه داشتن مقداری پول نقد برای زمانیکه گوشی و دستگاه‌مان از کار می‌افتد، راهکار معقولانه‌ای است.

(به مطلب پرده هوشمند مراجعه کنید.)

 

پول نقد یا کارت NFC

فناوری NFC در موبایل: تطبیق تکنولوژی NFC با گوشی اندروید

دستگاه‌های اندروید از همان روزهای اولیه‌ی تولید گوشی‌های هوشمند از تکنولوژی NFC پشتیبانی می‌کردند اما شرکت اپل تصمیم گرفت از پشتیبانی این تکنولوژی در آیفون  خودداری کند.

با این حال، زمانی که این شرکت از Apple Pay، یک سیستم پرداخت بدون تماس فعال شده توسط NFC رونمایی کرد، آنها استفاده از این تراشه‌های بی‌سیم در آیفون را آغاز کردند.

پیش از iOS 11، شرکت اپل استفاده از NFC را صرفا محدود به Apple Pay کرد اما مدل‌های آیفون بعد از آیفون 7 و نسخه‌های جدیدی که از iOS 13 و بالاتر استفاده می‌کنند، از پرداخت بدون تماس، توانایی خوانش برچسب‌های NFC و قابلیت نوشتن آنها نیز پشتیبانی می‌کنند.

فناوریِ NFC: سیستم عامل اندروید از همان ابتدا از نصب فناوری NFC روی گوشی برخلاف سیستم عامل iOS استقبال کرد. و درحال حاضر گوشی‌های پرچم‌دار سامسونگ و شیائومی به فناوری NFC مجهز هستند.

فناوری NFC در موبایل: تطبیق تکنولوژی NFC با گوشی اندروید

از کجا بفهمیم گوشی NFC دارد؟

هر دو پلتفرم تلفن همراه، با یکدیگر همراه و هماهنگ هستند و به افراد این امکان را می‌دهند تا از فناوری NFC روی گوشی‌های هوشمند اندروید یا آیفون خود استفاده کنند.

معمولا نام NFC در بخش تنظیمات گوشی قابل رؤیت است، اگر نبود، امکان اینکه گوشی شما به این تراشه مجهز نیست، زیاد است.

فناوریِ NFC: مشخصات گوشی‌های اندرویدی به طور قابل توجهی متفاوت است و بنابراین پشتیبانی از NFC کاملا تضمین‌شده نیست. این امر به ویژه در مورد گوشی‌های مقرون به صرفه که سایر ویژگی‌ها در اولویت هستند، صادق است.

(به مطلب نصب سیستم های هوشمند سازی مراجعه شود.)

حتما بخوانید:
تفاوت لامپ هوشمند و کلید هوشمند: در خانه های هوشمند استفاده از کدام ارجحیت دارند؟ + عکس

 

از کجا بفهمیم گوشی NFC دارد؟

کاربرد فناوری NFC فراتر از فرآیند پرداخت

فناوری ارتباط نزدیک یا NFC با مرزهای رو به گسترش خود، کاربردهای زیادی فراتر از ساده ساختن و تسریع فرآیند پرداخت دارد. امروزه، صدها میلیون کارت و خوانش‌گر بدون تماس در سراسر جهان وجود دارد که از فناوری NFC در کاربردهای بی‌شماری استفاده می‌کنند؛

کاربردهایی مانند ایمن‌سازی شبکه‌ها و ساختمان‌ها، نظارت بر موجودی و فروش، جلوگیری از سرقت خودکار، نگهداری از کتاب‌های کتابخانه و راه‌اندازی باجه‌های عوارضی بدون سرنشین.

فناوریِ NFC: فناوری ارتباط نزدیک یا NFC با مرزهای رو به گسترش خود، کاربردهای زیادی فراتر از ساده ساختن و تسریع فرآیند پرداخت دارد.

کاربرد فناوری NFC فراتر از فرآیند پرداخت

تکنولوژی NFC فراتر از کارت RFID

NFC فراتر از کارت‌هایی است که روی کارتخوان‌های اتوبوس و مترو قرار می‌دهیم. این فناوری در بلندگوها، لوازم خانگی، حتی تکنولوژی NFC در ماشین لباسشویی و سایر وسایل الکترونیکی وجود دارد و می‌توانیم از طریق تلفن‌های هوشمند خود آنها را نظارت و کنترل کنیم. تنها با یک لمس، فناوری NFC می‌تواند دستگاه‌های وای‌فای و بلوتوث در تمام خانه را نیز فعال کند.

فناوریِ NFC: روشی پرکاربرد و انعطاف‌پذیر برای کنترل و نظارت از راه دور خانه هوشمند است.

 

تکنولوژی NFC فراتر از کارت RFID

 ارائه‌ی راه‌حل‌های کوتاه‌مدت و بلند‌مدت

تکنولوژی ارتباط میدان نزدیک در صنایع متعددی مفید است و می‌تواند با مزایای گسترده‌ای همراه باشد. در ادامه به معرفی برخی کاربردهای NFC در بخش‌های مختلف می‌پردازیم:

 

 ارائه‌ی راه‌حل‌های کوتاه‌مدت و بلند‌مدت

کاربرد فناوری NFC: استفاده در مراقبت‌های بهداشتی

نظارت بر شرایط بیمار با فناوری NFC

فناوری NFC امکانات جدیدی را برای نظارت در خانه ایجاد می‌کند؛ برای مثال از یک مچ‌بند مجهز به NFC می‌توان برای ردیابی علائم حیاتی بیمار استفاده کرد.

بیمار مچ‌بند خود را به یک تبلت یا گوشی هوشمند نزدیک می‌کند و داده‌های پزشکی او به مطلب پزشک منتقل می‌شود و پزشک می‌تواند آن را بررسی کند.

دستگاه‌های مجهز به NFC با دستورالعمل‌های ساده‌ی خود یعنی صرفا یک تماس، می‌توانند به بیماران در هر سنی کمک کنند تا وضعیت سلامتی خود را به طور مستقل تحت نظارت داشته باشند.

فناوریِ NFC: با استفاده از مچ بند NFC می‌توان علائم حیاتی بیمار را ردیابی کرد و به پزشک گزارش داد.

(از مطلب فرودگاه هوشمند نیز بازدید کنید.)

 

نظارت بر شرایط بیمار با فناوری NFC

مدیریت مراقبت از بیمار با فناوری NFC

فناوری NFC در محیط بیمارستان به پرسنل پزشکی کمک می‌کند موقعیت افراد و عملکردهای آن‌ها را تحت نظارت داشته باشند. کارکنان می‌توانند در لحظه بدانند بیمار کجاست، آخرین بار پرستار چه زمانی بیمار را ویزیت کرده و یا پزشک چه درمانی را تجویز کرده است.

مچ‌بندهای مجهز به NFC می‌توانند جایگزین دستنبدهای سنتی تشخیص هویت بیماران شوند و می‌توانند با توجه به اطلاعات فوری مانند آخرین زمان مصرف دارو یا نوع روش‌های درمانی و زمان انجام آنها، بروزرسانی شوند.

فناوریِ NFC: تکنولوژی NFC در محیط بیمارستان به پرسنل پزشکی کمک می‌کند موقعیت افراد و عملکردهای آن‌ها را تحت نظارت داشته باشند.

 

مدیریت مراقبت از بیمار با فناوری NFC

کاربرد فناوریِ NFC: استفاده در خطوط هوایی

در سال 2012، خطوط هوایی ژاپن اولین شرکت هواپیمایی تجاری در سراسر جهان شد که به مسافران خود اجازه می‌دهد به جای کارت‌های پرواز کاغذی، از تلفن‌های استاندارد مجهز به NFC خود برای عبور از گیت پرواز استفاده کنند.

تجربه‌ی مسافران در فرودگاه‌هایی که از تکنولوژی NFC استفاده می‌کنند به طور قابل توجهی افزایش می‌یابد، چرا که NFC می‌تواند فرآیند سوار شدن به هواپیمای 450 نفر را تنها در 15 دقیقه انجام دهد؛ فرآیندی که به طور معمول بدون استفاده از NFC حدود 40 دقیقه زمان می‌خواهد.

فناوریِ NFC: با تکنولوژی NFC فرایند چک کردن بلیط مسافران با سرعت بالایی انجام می‌شود، و زمان انتظار مسافران تا حد قابل توجهی به حداقل می‌رسد.

 

کاربرد فناوریِ NFC: استفاده در خطوط هوایی

کاربرد فناوری NFC: استفاده در هتل‌داری، مسافرت‌ها و تفریح

در صنعت هتل‌داری، یک هتل ممکن است وضعیت ساختمان و دسترسی به اتاق‌ها را به طور متمرکز و بدون نیاز به تحویل کارت‌های کلیدی، در زمان واقعی مدیریت کند.

با استفاده از تکنولوژی NFC هتل‌ها می‌توانند اجازه‌ی دسترسی به اتاق مهمان را در لحظه‌ی ورود مهمان به هتل مستقیما به تلفن همراه او ارسال کنند. یک برنامه‌ی هتلداری NFC می‌تواند شامل عملکردهای دیگری مانند رزرو اتاق نیز باشد.

فناوریِ NFC: با استفاده از تکنولوژی NFC هتل‌ها می‌توانند اجازه‌ی دسترسی به اتاق مهمان را در لحظه‌ی ورود مهمان به هتل مستقیما به تلفن همراه او ارسال کنند.

 

کاربرد فناوری NFC: استفاده در هتل‌داری، مسافرت‌ها و تفریح

سایر روش‌ها برای استفاده از فناوریِ NFC

با خرید یک گوشی هوشمند سازگار با فناوری NFC و یا تگ‌های NFC قابل بازنویسی می‌توانید از آنچه فناوری NFC ارائه می‌دهد، نهایت استفاده را ببرید. استفاده‌های زیادی می‌توان از NFC داشت که در ادامه به برخی از فناوری های nfc گوشی اشاره می‌کنیم:

(از مطلب خانه هوشمند ILUXUS نیز بازدید کنید.)

 

سایر روش‌ها برای استفاده از فناوریِ NFC

کاربرد فناوریِ NFC: اتصال فوری به شبکه‌ی وای‌فای

رمزهای عبور وای‌فای معمولا طولانی و پیچیده هستند و این موضوع اتصال به شبکه را کمی دشوار و دردسرساز می‌کند. اگر ترجیح می‌دهید این فرآیند دست و پا گیر را با یک ضربه‌ی ساده جایگزین کنید، می‌توانید پسورد وای‌فای خود را روی یک تگ NFC بنویسید.

اندروید و iOS از این ویژگی پشتیبانی می‌کنند، بنابراین با ضربه زدن روی برچسب، جزئیات اتصال به Wi-Fi را پر می‌کند و بدون هیچ دردسری به اینترنت متصل می‌شوید.

فناوریِ NFC: برای عبور آسان از رمزهای پیچیده وای فای روی تکنولوژی NFC حساب کنید: با زدن یک ضربه روی برچسب NFC به وای فای متصل شوید!

کاربرد فناوریِ NFC: اتصال فوری به شبکه‌ی وای‌فای

 

کاربرد فناوریِ NFC: راه‌اندازی یک وب‌سایت

ممکن است مواقعی پیش بیاید که بخواهید یک وب‌سایت خاصی را به افراد معرفی کنید. این کار می‌تواند کمی دشوار باشد، به خصوص اگر یک آدرس وب‌سایت ساده نباشد.

به این ترتیب به جای تایپ یک URL طولانی روی گوشی، می‌توانید URL مورد نظر را روی یک تگ NFC بنویسید. به این ترتیب با یک ضربه‌ی ساده، مرورگر تلفن همراه کاربر آدرس را بارگیری می‌کند و مستقیما به سایت مورد نظر می‌رود.

فناوریِ NFC: به جای تایپ یک URL طولانی روی گوشی، می‌توانید URL مورد نظر را روی یک تگ NFC بنویسید و آنرا با فرد دیگر به اشتراک بگذارید.

 

کاربرد فناوریِ NFC: راه‌اندازی یک وب‌سایت

کاربرد فناوری NFC: انجام پرداخت‌ها

فناوری NFC با استفاده از خدماتی مانند Google Pay یا Apple Pay، پرداخت‌های بدون تماس را امکان‌پذیر می‌سازد. در بسیاری از نقاط جهان، پرداخت‌های بدون تماس به امری عادی تبدیل شده‌اند و بسیاری از فروشگاه‌ها این روش پرداخت را ترجیح می‌دهند.

Google Pay و Apple Pay به شما امکان می‌دهند تا هزینه‌های خود را پیگیری کنید، عادات خود را تحلیل کنید و در هزینه‌های خود صرفه‌جویی کنید. بعلاوه انتخاب پرداخت با فناوری NFC به این معنی است که دیگر نیازی به حمل سایر روش‌های پرداخت همراه با تلفن همراه خود ندارید.

فناوریِ NFC: پرداخت با فناوری NFC به این معنی است که دیگر نیازی به حمل تلفن همراه خود ندارید و به آسانی می‌توانید پول خرج کنید.

(مطلب خانه هوشمند Control 4 نیز می‌تواند برایتان مفید باشد.)

کاربرد فناوری NFC: انجام پرداخت‌ها

 

کاربرد فناوری NFC: اشتراک‌گذاری تصاویر و ویدئوها

اگر برای یوتیوب ویدئو می‌سازید، در اسپاتیفای موسیقی منتشر می‌کند و غیره، یکی از بزرگترین چالش‌ها این است که افراد مختلف محتوای شما را ببینند. شما می‌توانید با استفاده از تکنولوژی NFC از عهده‌ی این کار برآیید.

شما می‌توانید لینکی به محتوای خود در تگ NFC قرار دهید و سپس آن را به صورت استراتژیک در جایی قرار دهید که افراد مختلف را علاقمند کند. فقط لازم است توضیح دهید چه چیزی روی برچسب وجود دارد زیرا ممکن است مردم نسبت به مسایل امنیتی NFC محتاط باشند.

فناوریِ NFC: یک روش عالی برای انتقال اطلاعات است؛ بارگذاری فیلم و موزیک روی یوتیوب با رعایت استراتژی‌های لازم، یکی از بهترین روش‌ها است.

 

کاربرد فناوری NFC: اشتراک‌گذاری تصاویر و ویدئوها

کاربرد فناوری NFC: اسپیکرهای مجهز به فناوری ان اف سی

برخی از اسپیکرها مجهز به تکنولوژی NFC هستند و برای پخش موسیقی‌های مورد علاقه‌ی خود تنها کافی است تلفن هوشمند خود را به بخشی که برای انتقال داده از طریق NFC تعیین شده است، نزدیک کنید و سپس موزیک را از طریق اسپیکر پخش کنید.

فناوریِ NFC: با استفاده از اسپیکرهایی که از NFC پشتیبانی می‌کنند، می‌توانید به سادگی و در زمانی کوتاه موسیقی پخش کنید.

 

حتما بخوانید:
دستگیره هوشمند (Smart home Door Handle): معرفی انواع دستگیره در خانه هوشمند + عکس

کاربرد فناوری NFC: اسپیکرهای مجهز به فناوری ان اف سی

کاربرد فناوری NFC: پرینت عکس‌ها با استفاده از فناوری NFC

شاید جالب باشد بدانید پرینترهای خاصی وجود دارد که از تکنولوژی NFC پشتیبانی می‌کنند. بنابراین می‌توانید با استفاده از گوشی هوشمند مجهز به NFC خود، به صورت بی‌سیم و از طریق NFC فوری به پرینتر متصل شوید و یک نسخه‌ی چاپی از عکس‌های خود تهیه کنید.

فناوریِ NFC: با استفاده از تکنولوژی NFC و نصب اپلیکیشن‌هایی مانند Mobile Print بر روی گوشی هوشمند، می‌توانید اطلاعات و عکس‌ها را بسرعت پرینت بگیرید.

(به مطلب خانه هوشمند Interra رجوع کنید.)

 

کاربرد فناوری NFC: پرینت عکس‌ها با استفاده از فناوری NFC

انتقال تصویر از گوشی هوشمند به تلویزیون هوشمند از طریق فناوری NFC

تماشا کردن فیلم‌ها و عکس‌های گالری روی صفحه‌ی بزرگ تلویزیون و در کنار خانواده می‌تواند بسیار جذاب باشد. برای این کار می‌توانید از فناوری NFC برای انتقال تصاویر روی تلویزیون استفاده کنید؛

البته تلویزیون شما هم باید مجهز به این تکنولوژی باشد. اغلب تلویزیون‌های پیشرفته در قسمت پشتی بدنه دارای یک برچسب NFC هستند که با نزدیک کردن تلفن هوشمند خود به این برچسب می‌توانید تصاویر را به تلویزیون منتقل کنید.

فناوریِ NFC: اغلب تلویزیون‌های پیشرفته در قسمت پشتی بدنه دارای یک برچسب NFC هستند که با نزدیک کردن تلفن هوشمند خود به این برچسب می‌توانید تصاویر را به تلویزیون منتقل کنید.

 

انتقال تصویر از گوشی هوشمند به تلویزیون هوشمند از طریق فناوری NFC

تفاوت تکنولوژیِ NFC و بلوتوث

تکنولوژی NFC تنها پروتکل ارتباطی بی‌سیم نیست. در واقع اکثر دستگاه‌ها مجهز به تکنولوژی‌های مشابهی مانند بلوتوث و فراپهن‌باند (UWB) هستند. اما تفاوت اینها با یکدیگر چیست؟ یکی از بزرگترین نقاط قوت NFC این است که برای برقراری اتصال نیازی به جفت شدن یا ورودی دستی ندارد و در کمتر از چند ثانیه اتصال برقرار می‌شود.

فناوریِ NFC: با تکنولوژی NFC، برای برقراری اتصال نیازی به جفت شدن یا ورودی دستی ندارد و در کمتر از چند ثانیه اتصال برقرار می‌شود.

تفاوت تکنولوژیِ NFC و بلوتوث

مزایای تکنولوژی NFC نسبت به بلوتوث

در مقابل دستگاه‌های بلوتوث باید با یکدیگر جفت شوند که به نوعی یک فرآیند دست و پا گیر است. بعلاوه تکنولوژی NFC نسبت به بلوتوث و UWB از نظر انرژی کارآمدتر است زیرا برد انتقال آن بسیار کوتاه‌تر است.

اکثر گوشی‌های هوشمند به طور پیشفرض با NFC عرضه می‌شوند، در حالی که اغلب یکی از روش‌های صرفه‌جویی در مصرف انرژی، خاموش کردن بلوتوث است.

فناوری NFC در مقایسه با بلوتوث مصرف انرژی کمتر دارد و استفاده از آن نیز سریع‌تر و ساده‌تر است.

 

مزایای تکنولوژی NFC نسبت به بلوتوث

چگونه با فناوری NFC گوشی را شارژ کنیم؟

در واقع، مصرف انرژی کمتر با NFC به دستگاه‌های خاصی مانند آیفون اجازه می‌دهد تا در شرایط اضطراری این تکنولوژی را فعال کنند. این بدان معنی است که حتی اگر شارژ گوشی شما رو به پایان باشد، انرژی کافی به تراشه‌ی NFC ارسال می‌شود تا بتوانید به اتاق هتل، پرداخت حساب یا اتومبیل خود دسترسی داشته باشید.

فناوریِ NFC: قابلیت NFC در گوشی سامسونگ یا قابلیت NFC در گوشی شیائومی نسبت به گوشی آیفون کمی متفاوت است. در سیستم عامل iOS می‌توان گوشی را با قابلیت NFC شارژ کرد.

(مطلب خانه هوشمند ABB نیز می‌تواند برایتان مفید باشد.)

 

چگونه با فناوری NFC گوشی را شارژ کنیم؟

مزایای فناوریِ NFC

تا اینجا در مورد این صحبت کردیم که تکنولوژی NFC چیست و چه خدماتی را ارائه می‌کند. فناوری ارتباط میدان نزدیک یا NFC تکنولوژی نسبتا جدیدی است که به مصرف‌کنندگان اجازه می‌دهد با گوشی‌های هوشمند و یا کارت‌های اعتباری مجهز به NFC حساب‌های خود را پرداخت کنند.

فناوریِ NFC: برای بازار داغ فناوری NFC باید یاد بگیریم که چگونه NFC گوشی را فعال کنیم تا همیشه با همراه داشتن گوشی از مزایای تکنولوژی NFC بهره‌مند شویم.

مزایای فناوریِ NFC

اتصال نزدیک و ارتباطی ایمن با فناوریِ NFC

ارتباط میدان نزدیک به دو دستگاه مجهز به NFC امکان می‌دهد با نزدیک شدن به هم (معمولا حدود 4 سانتی‌متر) و یا ایجاد یک تماس، با یکدیگر ارتباط برقرار کنند.

زمانی که مشتری به تلفن هوشمند مجهز به NFC خود ضربه می‌زند و یا کارت اعتباری دارای NFC خود را به دستگاه‌های پذیرش پرداخت NFC نزدیک می‌کند، پرداخت وجه انجام می‌شود. در ادامه تصمیم داریم به مزایای اصلی استفاده از فناوری NFC برای پرداخت‌ها اشاره کنیم:

فناوریِ NFC: ارتباط میدان نزدیک به دو دستگاه مجهز به NFC امکان می‌دهد با نزدیک شدن به هم (معمولا حدود 4 سانتی‌متر) و یا ایجاد یک تماس، با یکدیگر ارتباط برقرار کنند.

در ادامه تصمیم داریم به مزایای اصلی استفاده از فناوری NFC برای پرداخت‌ها اشاره کنیم:

 

اتصال نزدیک و ارتباطی ایمن با فناوریِ NFC

مزایای فناوری NFC: راحتی و سهولت استفاده

انتظارات مصرف‌کنندگان برای راحتی همیشه رو به افزایش است. تقریبا در هر موقعیتی مشتریان به سراغ سریع‌ترین، ساده‌ترین و راحت‌ترین گزینه‌ها می‌روند.

فناوری ارتباط نزدیک نیز تراکنش‌های پرداخت را بسیار آسان ساخته است و مشتری تنها لازم است تلفن یا کارت مجهز به NFC خود را نگه دارد تا پرداخت انجام شود.

بر خلاف کارت‌های بانکی که مصرف‌کننده باید کارت بکشد و منتظر پرداخت بماند، پرداخت با گوشی هوشمند مجهز به NFC معمولا ساده و مستقیم است.

مشتری‌ها معمولا گوشی هوشمند خود را به همراه دارند و تعجبی نیست که محبوبیت کیف پول‌های تلفن همراه مجهز به فناوری NFC رو به افزایش است.

فناوریِ NFC: برای افرادیکه هنوز استفاده از کارت‌ها را به گوشی همراه ترجیح می‌دهند، کارت‌های مجهز به NFC همان عملکرد را در بسته‌ای راحت و آشنا ارائه می‌دهد.

 

مزایای فناوری NFC: راحتی و سهولت استفاده

2. مزایای فناوریِ NFC: بهره‌وری عملیاتی بهبودیافته

فناوری ارتباط میدان نزدیک تراکنش‌های سریع‌تر را امکان‌پذیر می‌سازد که مدت زمان انتظار مشتریان در صف و همینطور زمان صرف شده برای پرداخت‌ها را تا حد زیادی کاهش می‌دهد.

NFC به تسریع خطوط تسویه حساب کمک می‌کند و رضایت مشتریان از کسب و کار شما را افزایش می‌دهد. ارتباط میدان نزدیک به معنای زمان کمتر برای هر تراکنش است و این نشان‌دهنده‌ی یک کارآیی عملیاتی حیاتی برای مشاغلی است که حجم بالایی از تراکنش‌ها را در هنگام پرداخت انجام می‌دهند.

فناوریِ NFC: با تکنولوژی NFC، مشتریان راضی‌تر و عملیات کارآمدتر در کسب و کارها ایجاد می‌شود.

 

2. مزایای فناوریِ NFC: بهره‌وری عملیاتی بهبودیافته

3. مزایای فناوری NFC: سهولت اجرا

تکنولوژی ارتباط میدان نزدیک به راحتی قابل پیاده‌سازی و اجرا است. برای این کار به پایانه‌های پرداخت مجهز به NFC مانند پایانه‌های کارت اعتباری یا سیستم‌های یکپارچه‌ی نقطه‌ی فروش نیاز است.

مانند هر چیزی دیگر در پرداخت، باید با پردازشگر خود از نزدیک کار کنید تا مطمئن شوید تجهیزات به درستی پیکربندی شده‌اند و دستگاه‌ها برای پذیرش کارت‌های بدون تماس و کیف پول موبایل تنظیم شده‌اند.

فناوریِ NFC: خوشبختانه بسیاری از تجهیزات پذیرش پرداختی که امروزه به فروش می‌رسند مجهز به این فناوری هستند و راه‌اندازی آنها سریع و راحت است.

 

3. مزایای فناوری NFC: سهولت اجرا

4. مزایای فناوریِ NFC: امنیت بیشتر

اگر در مورد امنیت NFC نگران هستید، کاملا قابل درک است. حفظ اعتماد مشتریان به ارائه‌ی انتقال ایمن برای پرداخت‌های آنها و هر داده‌ی دیگری مربوط به تراکنش‌ها بستگی دارد.

امنیت فناوری NFC با “نزدیک شدن” آغاز می‌شود؛ سیگنال‌های NFC زمانی داده‌ها را منتقل می‌کنند که از دستگاه‌های NFC مانند پایانه‌های پرداخت، تنها چند سانتی‌متر فاصله داشته باشند. برخلاف تکنولوژی اینترنت بیسیم، سیگنال‌های این تکنولوژی را نمی‌توان در سرتاسر شهر یا حتی در یک اتاق، هک کرد.

محافظت‌های امنیتی ارائه شده توسط تلفن‌های هوشمند باعث ایمن‌تر شدن NFC نیز می‌شوند. علاوه بر محافظت در برابر رمزگذاری داده‌های خصوصی و شناسایی، تلفن‌های هوشمند لایه‌ی محافظتی دیگری مانند رمز عبور و امنیت بیومتریک را نیز اضافه می‌کنند.

فناوریِ NFC:  امنیت‌های اضافی سیستم NFC،  فراتر از فیلترهای تقلبی موجد و سایر اقدامات امنیتی هستند که باعث امنیت و محافظت از پرداخت‌های الکترونیکی می‌شوند.

4. مزایای فناوریِ NFC: امنیت بیشتر

منبع مطلب

اقای یک سوار

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *