سیستم آبیاری هوشمند: تجهیزات هوشمند سازی آبیاری گیاهان + عکس

آنچه در ادامه می خوانید

مزایای خرید آبیاری هوشمند

خرید آبیاری هوشمند مزایای زیادی را به همراه خواهد داشت. هوشمند کردن سیستم آبیاری به کاربران اجازه می دهد تا به راحتی جلوی ایجاد مشکلات خاصی همچون فراموش آب دادن به گل ها و گیاه های مختلف را حل کنند. چندین راه مختلف برای استفاده از این سیستم در جلوی پای کاربران قرار گرفته است. شما یا باید تجهیزات فعلی خود را ارتقا دهید یا اینکه نسبت به خرید تجهیزات جدید و مخصوص اقدام نمایید. در ادامه شما می توانید چند مورد از مهم ترین مزایای استفاده از این سیستم را مشاهده نمایید.

  • کاهش مصرف آب
  • بهینه شدن روند آبیاری
  • کاهش تعداد تجهیزات مورد نیاز
  • امکان مدیریت بهتر روند آبیاری
  • امکان بررسی دقیق تر میزان رطوبت یک آب
  • امکان مدیریت تجهیزات مختلف با استفاده از گوشی موبایل
  • امکان استفاده در مزارع، گلخانه ها و آپارتمانتجهیزات هوشمند سازی آبیاری گیاهان؛ سیستم آبیاری هوشمند

البته که خرید آبیاری هوشمند کار ساده یا راحتی نیست. متقاضیان برای دنبال کردن این پروسه همواره باید به متغیر های گسترده ای توجه داشته باشند. اولین متغیری که روند راه اندازی این سیستم را تحت تاثیر خود قرار می دهد، به ابعاد زمین کشاورزی و تجهیزات مورد نیاز شما اشاره دارد. شما همواره باید بر اساس نیاز های پروژه خود نسبت به خرید آبیاری هوشمند اقدام نمایید.

جدا از این مسئله، برای خرید این کالا شما همواره باید بهترین برند های موجود در بازار را به کار گیرید.

خرید آبیاری هوشمند از بهترین برند های عرضه کننده به شما اجازه می دهد تا هم خدمات پس از فروش مطلوبی را دریافت کنید و هم روند آبیاری زمین کشاورزی یا گلدان های آپارتمان خود را متحول سازید. لازم به ذکر است که تجهیزات به کار رفته در این زمینه، دسته بندی ها و زیر شاخه های گسترده ای را در خود جای داده اند. کاربران برای خرید، همواره باید به دنبال استفاده از بهترین محصولات موجود در ایران باشند. با خرید سنسور های قوی و با کیفیت، شما خیلی راحت تر می توانید مواردی همچون میزان رطوبت خاک، نحوه آبیاری و میزان آب خروجی را مدیریت نمایید.

قیمت آبیاری هوشمند چقدر است؟

قیمت آبیاری هوشمند و تجهیزات مربوط به این سیستم مشخص نیست. در حال حاضر عوامل و فاکتور های زیادی هستند که هزینه نهایی این محصول را تحت تاثیر خود قرار می دهند. اگر شما هم به دنبال خرید آبیاری هوشمند در بهترین حالت ممکن هستید، حتما باید عوامل موثر بر روی قیمت نهایی این کالا را آنالیز نمایید و مطمئن شوید که با آنها آشنایی کامل دارید. از آنجایی که هزینه نهایی همواره در حال تغییر است، امکان مشخص کردن هزینه این تجهیزات به صورت عمومی وجود ندارد.

سنسور ها و تجهیزات به کار رفته در این زمینه، اولین عاملی به حساب می آید که قیمت نهایی این روند را تحت تاثیر خود قرار می دهند. فروشنده، شرکت های تولید کننده و روش های نصب این محصولات از جمله دیگر موارد پر اهمیتی به حساب می آیند که برای خرید شما باید به آنها توجه کنید تا در این زمینه با هیچ مشکل خاصی مواجه نشوید. در ضمن، به خاطر داشته باشید که تجهیزات به کار رفته برای آبیاری هوشمند می توانند هم به صورت نو و هم به صورت استوک در اختیار مشتریان قرار گیرند. مسلما خرید محصولات استوک هزینه های نهایی را کاهش می دهد.

 

بهترین مرکز فروش این کالا کدام است؟

در نهایت، برای هوشمند سازی سیستم آبیاری، شما لزوما باید خدمات بهترین مراکز فروش آبیاری هوشمند را مورد استفاده قرار دهید. با توجه به افزایش تعداد تیم های فعال در این زمینه، یافتن بهترین مراکز به مسئله ای نسبتا دشوار تبدیل شده است. مجموعه های شناخته شده و خوش سابقه ای همچون اسمارتیک می توانند گزینه ای مناسب برای خرید آبیاری هوشمند به حساب بیایند. اسمارتیک همواره محصولات با کیفیتی را همراه با قیمتی مناسب در اختیار مشتریان قرار می دهد. پس برای هوشمند سازی سیستم آبیاری زمین یا گلخانه خود، شما می توانید هم اکنون خدمات اسمارتیک را به کار گیرید.

چند بار بخاطر سرنزدن‌ها به موقع به باغ و فراموش کردن آب دادن به گل و گلدان در خانه و آپارتمان، شاهد از بین رفتن طراوت و شادابی آن‌ها بودید؟ چقدر از این موضوع ناراحت شدید؟ با سیستم آبیاری هوشمند (Smart Irrigation) نه تنها این مشکل تا همیشه حل می‌شود، بلکه شما را به سوددهی شگفت انگیزی می‌رساند!

 

سیستم آبیاری هوشمند

هوشمند سازی سیستم آبیاری نه تنها راهی آسان و مقرون به صرفه است، بلکه با افزایش جمعیت جهان و کاهش منابع آب، بهترین کار نیز هست.

بیش از 70 درصد آب مصرفی جهان برای آبیاری مصرف می‌شود و جای تعجب نیست که بیشتر این آب نیز به خاطر روش‌های آبیاری ناکارآمد به هدر می‌رود. به این ترتیب با سیستم‌های آبیاری هوشمند می‌توان تا حد زیادی در مصرف آب صرفه‌جویی کرد.

سیستمِ آبیاریِ هوشمند: با پیشرفت تکنولوژی روش‌های کارآمدی برای جلوگیری از هدر رفت آب ابداع شده‌است که می‌توان با حداقل مصرف آب یک باغچه یا یک مزرعه کشاورزی چند هکتاری را تحت پوشش قرار داد.

راهی آسان و مقرون به صرفه با سیستم آبیاری هوشمند

سیستم آبیاریِ هوشمند چیست؟

در ادامه‌ی این مطلب بلاگ اسمارتیک، در مورد این روش آبیاری مدرن بیشتر صحبت خواهیم کرد. این سیستم‌ها پیچیده و پرهزینه نیستند و می‌توانید برای آبیاری باغات، فضای سبز و همینطور هوشمند سازی گلخانه از این روش استفاده کنید.

مهم‌ترین انگیزه برای هوشمند سازی آبیاری حفظ منابع ارزشمند آب و از طرفی دیگر، کاهش قابل توجه در هزینه‌ها است.

حفظ منابع آبی با سیستم آبیاری هوشمند

هوشمند سازی سیستم‌های آبیاری

برای آبیاری هوشمند خرید سیستم آبیاری هوشمند یا ارتقای سیستم‌های آبیاری معمولی امکان‌پذیر است. این دو روش تفاوت‌هایی با هم دارند. کنترل‌کننده‌های آبیاری، واحدهای آبیاری مستقلی هستند که آبیاری باغ یا فضای سبز شما را کنترل می‌کنند. از آنجایی که این سیستم‌ها مستقل هستند باید بررسی کنید که آیا با سیستم کنترل‌کننده‌ی خانه‌ی هوشمند شما سازگار هستند یا خیر.

سیستمِ آبیاریِ هوشمند: طبق آمار دقیق در ایران حدود 80 تا 90 درصد از آب سهم کشاورزی است، بنابراین با اصلاح روش ابیاری می‌توان تا حد زیادی مصرف آب را بهینه کرد.

آبیاری باغ یا فضای سبز، با سیستم‌های آبیاری هوشمند

آبیاریِ هوشمند باغ

از سوی دیگر، شما می‌توانید سیستم ابیاری معمولی خود را ارتقا داده و آن را هوشمند کنید. تنها چیزی که به آن نیاز دارید، یک  رله‌ی هوشمند ساده است که آن را به ابپاش برقی خود سیم‌کشی می‌کنید. تا زمانی که ماژول هوشمند با دروازه‌ی خانه هوشمند شما سازگار باشد، اتصال آن به سایر دستگاه‌های خانه بدون مشکل خواهد بود.

سیستمِ آبیاریِ هوشمند: هوشمند سازی آبیاری نسبت به مزایای که دارد، نیازمند تجهیزات پرهزینه‌ای نیست. شما می‌توانید با کمترین تجهیزات، تا حد قابل توجهی در هزینه‌ها صرفه جویی کنید.

هوشمند سازی باغ با سیستم آبیاری هوشمند

سیستم آبیاری هوشمند فضای سبز

اکثر شلنگ‌ها و تجهیزات باغ دارای دریچه‌های موتوری هستند که کنترل‌گر آبیاری را به منبع آب متصل می‌کند. به این ترتیب ساخت سیستم آبیاری هوشمند خانگی کار دشواری نیست اما راه‌اندازی یک سیستم آبیاری هوشمند کامل باید توسط یک متخصص انجام شود.

به طور خلاصه، مزیت اصلی یک سیستم کامل آبیاری این است که ویژگی‌های بیشتری به شما ارائه می‌دهد و بعلاوه آب و هوا و شرایط خاک را نیز بررسی می‌کند.

سیستمِ آبیاریِ هوشمند: آبیاریِ هوشمند سیستمی است که می‌توان با کمترین تجهیزات آبیاری باغ و باغچه را زمانبندی و بصورت خودکار اجرایی کرد.

ساخت سیستم آبیاری هوشمند خانگی

اهمیت سیستم آبیاریِ هوشمند

در حالی که افزودن یک ماژول هوشمند به سیستم آبیاری فعلی ارزان‌تر و نصب آن ساده‌تر است و می‌توانید همانطور که سایر دستگاه‌های هوشمند خود را کنترل می‌کنید، آن را کنترل کنید.

حتما بخوانید:
فروش کیت خانه هوشمند میجیا شیائومی با قیمت منحصر به فرد

اگر از قبل یک سیستم آبیاری دارید، هوشمند سازی سیستم آبیاری فعلی برای شما مناسب‌تر است. (برای تدارک یک سیستم آبیاری هوشمند پیشنهاد می‌کنیم با مرکز جامع هوشمند سازی ایران آشنا شوید.)

سیستمِ آبیاریِ هوشمند: هوشمند سازی سیستم‌های آبیاری را می‌توان با خرید یک سیستم کامل و یا ارتقاء سیستم‌های موجود انجام داد.

دستگاه‌های هوشمند برای آبیاری هوشمند در فضای سبز

نحوه‌ی عملکرد سیستم آبیاری هوشمند

سیستم ابیاری هوشمند اطلاعات را از حسگرها جمع‌آوری می‌کند و سفارش‌های از پیش تعریف‌شده‌ی کاربر را به محرک‌ها ارسال می‌کند تا آبپاش‌ها فعال یا غیرفعال شوند. داده‌ها توسط سنسورهای رطوبت‌سنج جمع‌آوری می‌شود. کاربر رطوبت و محدوده‌ی دما را تعیین می‌کند و وقتی شرایط به حد آستانه برسد، عملی انجام می‌شود؛ یعنی شروع یا توقف آبیاری زمانی که رطوبت در یک حد مشخص باشد.

سیستمِ آبیاریِ هوشمند: در آبیاریِ هوشمند برخلاف آبیاریِ سنتی، سنسورها با توجه به شرایط آب و هوا، میزان تبخیر آب و شرایط خاک، میزان آب مورد نیاز گیاهان را می‌سنجند.

سنسورهای رطوبت‌سنج سیستم آبیاری هوشمند

آبیاریِ هوشمند باغچه

کنترل‌کننده‌ی آبیاری همچنین می‌تواند اطمینان حاصل کند که آب واقعا در جریان است و لوله‌ها مسدود نیستند یا نشتی ندارند. کاربر می‌تواند به آسانی سیستم را از طریق اپلیکیشن موبایل کنترل کند. بر اساس اطلاعات آب و هوا و داده‌های حسگر، کنترل‌گر دستگاه می‌تواند به تنهایی بهترین زمان آبیاری، مدت زمان آبیاری و مقدار آب مصرفی را مشخص کند.

سیستمِ آبیاریِ هوشمند: سیستم‌های هوشمند آبیاری با جمع‌آوری اطلاعات حسگرها، عملکرد سیستم را تنظیم می‌کنند و بعلاوه کنترل‌گر میزان آبیاری، مدت آبیاری و مقدار آب را نیز تنظیم می‌کند.

(اینترنت اشیا دریچه‌ای به سوی هوشمند سازی است و پیشنهاد می‌کنیم در مورد آن بیشتر مطالعه کنید.)

اطلاعات آب و هوا و داده‌های حسگر در سیستم آبیاری هوشمند

فناوری آبیاری هوشمند: کنترل‌کننده‌های جدید

طیف گسترده‌ای از فناوری‌های سیستم آبیاری هوشمند وجود دارد که مصرف‌کنندگان می‌توانند از آنها استفاده کنند. برای صرفه‌جویی در مصرف آب انتخاب تکنولوژی مناسب برای شرایط، بسیار ضروری است.

در خیلی از نقاط کشور محدودیت‌های آب وجود دارد و بنابراین تایمر آبیاری می‌تواند برای روز‌های مجاز تنظیم شود. کنترل کننده‌های آبیاری هوشمند را می‌توان به دو دسته‌ی اصلی تقسیم کرد: کنترل‌کننده‌های مبتنی بر آب و هوا و اقلیم و کنترل‌کننده‌های مبتنی بر رطوبت خاک.

سیستمِ آبیاریِ هوشمند: با هوشمند سازی آبیاری سنسورها با افزایش دما و میزان بارندگی و در نظر گرفتن نوع خاک تعداد دفعات آبیاری را تنظیم می‌کنند.

(هوشمند سازی در زمینه‌های مختلفی از جمله هوشمند سازی دامداری انجام می‌شود.)

فناوری‌های سیستم آبیاری هوشمند

هوشمند سازی آبیاری: کنترل‌کننده‌های مبتنی بر آب و هوا و اقلیم

کنترل‌کننده‌های مبتنی بر آب و هوا (evapotranspiration controllers) که به آنها کنترل‌گرهای تبخیر و تعرق، برترادمش یا به اختصار ET گفته می‌شود، از داده‌های آب و هوای محلی برای تنظیم برنامه‌های آبیاری استفاده می‌کنند. فرایند evapotranspiration ترکیبی از تبخیر سطح خاک و تعرق توسط مواد گیاهی است.

سیستمِ آبیاریِ هوشمند: با هوشمند سازی‌ آبیاری، در زمان آبیاری، حتما لازم نیست که سر باغ و مزرعه باشید، مزرعه و باغ و سیستم آبیاری هوشمند باغچه را می‌توانید از فاصله‌ی دور با گوشی خود تحت کنترل قرار دهید.

(برای آشنایی با شرکت‌های هوشمند سازی این مطلب را از دست ندهید.).

تنظیم برنامه‌های آبیاری با آبیاری هوشمند

آبیاریِ هوشمند مزارع با کنترل کننده‌های مبتنی بر آب و هوا

کنترل‌کننده‌های مبتنی بر آب و هوا اطلاعات آب و هوای محلی را جمع‌آوری می‌کنند و تنظیمات زمان و مقدار آبیاری را بر مبنای این اطلاعات انجام می‌دهند. سه نوع اصلی کنترل‌کننده‌ی ET وجود دارد:

  • کنترل‌کننده‌های مبتنی بر سیگنال که از داده‌های هواشناسی یک منبع در دسترس عموم استفاده می‌کند. مقدار ET برای سطح چمن در سایت محاسبه می‌شود. داده‌های ET سپس توسط اتصال وایرلس به کنترل‌گر ارسال می‌شود.
  • کنترل‌کننده‌ی ET تاریخی از یک منحنی مصرف آب از پیش برنامه‌ریزی شده و بر اساس تاریخچه‌ی استفاده از آب در مناطق مختلف استفاده می‌کند. منحنی را می‌توان بر اساس دما و تابش خورشید تنظیم کرد.
  • کنترل‌کننده‌های اندازه‌گیری محلی آب و هوا از داده‌های آب و هوا جمع‌آوری شده در محل برای اندازه‌گیری مداوم ET و میزان آب بر اساس آن استفاده می‌کند.

سیستمِ آبیاریِ هوشمند: کنترل‌کننده‌های ET در سیستم آبیاری هوشمند تا حد زیادی مصرف آب در فضای باز را کاهش می‌دهند و می‌توانند گزینه‌های خوبی برای هوشمندسازی باغات باشند.

انواع کنترل‌کننده‌های مبتنی بر سیگنال با آبیاری هوشمند

هوشمند سازی آبیاری: کنترل کننده‌های مبتنی بر سنسور رطوبت خاک

دومین نوع کنترل‌گر سیستم ابیاری هوشمند شامل کنترل‌کننده‌ی سنسور رطوبت خاک می‌شود. این کنترل‌گرها به جای استفاده از داده‌های آب و هوا، از یک سنسور رطوبت خاک استفاده می‌کنند که در زیر زمین در ناحیه‌ی ریشه‌ی چمن‌ها قرار داده می‌شود تا میزان آب مورد نیاز را بررسی کند.

سیستمِ آبیاریِ هوشمند: کنترلرهای سنسور رطوبت خاک، میزان دقیق رطوبت خاک را تعیین کرده و اطلاعات به دست آمده را برای آبیاریِ کافی گزارش می‌دهد.

کنترل‌کننده‌ی سنسور رطوبت خاک در آبیاری هوشمند

سنسورهای تعیین کننده‌ی میزان رطوبت خاک

سنسور رطوبت خاک مقدار آب حجمی خاک را تخمین می‌زند. محتوای آب نشان‌دهنده‌ی بخشی از حجم کل خاک است که توسط آب اشغال شده است. کنترل‌کننده را می‌توان طوری تنظیم کرد که با رسیدن محتوای حجمی آب به یک آستانه‌ی مشخص، دریچه‌ها را باز کرده و آبیاری را شروع کنند.

مقدار آستانه‌ی مناسب به خاک و نوع پوشش گیاهی بستگی دارد و معمولا بین 10 تا 40 درصد متغیر است. سنسورهای رطوبت خاک باید در یک منطقه‌ی مشخص قرار داده شوند که دور از سری آبپاش‌ها، ریشه‌ی درختان، پیاده‌روها و دیوارها باشد.

سیستمِ آبیاریِ هوشمند: کنترل‌کننده‌های رطوبت‌سنج خاک نیز میزان مصرف آب را کاهش می‌دهند و در عین حال باعث حفظ کیفیت گیاهان و فضای سبز می‌شوند. این کنترل‌کننده‌ها به طور متوسط 72 درصد در آبیاری صرفه‌جویی می‌کنند.

(برای آشنایی با اتاق سرور هوشمند به این مطلب رجوع کنید.)

کنترل مقدار آب حجمی خاک با سیستم آبیاری هوشمند

فناوری آبیاری هوشمند: سنسورهای الحاقی

در بسیاری از موارد، یک کنترل‌کننده‌ی آبیاری برنامه‌ریزی شده مورد استفاده قرار می‌گیرد و ارتقا به یک کنترل‌کننده‌ی هوشمند غیرعملی است.

برای افزایش راندمان یک سیستم آبیاری اتوماتیک می‌توان سنسورهای رطوبت خاک، باران، باد یا یخ‌زدگی را برای ارتقای سیستم موجود بکار برد.

برخی از تولیدکنندگان دستگاه‌هایی تولید می‌کنند که قادر به اندازه‌گیری چندین عنصر محیطی با استفاده از یک دستگاه هستند.

سیستمِ آبیاریِ هوشمند: تفاوت سیستم آبیاریِ هوشمند به کنترلرهای قدیمی بخاطر دقت بالا است، به عنوان مثال اگر رطوبت خاک کافی باشد، بصورت اتوماتیک آبیاری متوقف می‌شود.

افزایش راندمان سیستم آبیاری هوشمند

آبیاریِ هوشمند گلدان

بسیاری از سنسورها با سیستم‌های موجود سازگار هستند، نصب آسانی دارند و مشابه سیستم آبیاری هوشمند عمل می‌کنند. سنسورهای الحاقی معمولا مقرون به صرفه‌تر از کنترل‌کننده‌های سیستم ابیاری هوشمند هستند، با این فرض که یک تایمر آبیاری هوشمند سازگار از پیش در محل نصب شده باشد.

سیستمِ آبیاریِ هوشمند: سنسورهای الحاقی را می‌توان به سیستم‌های آبیاری موجود متصل کرد و به این ترتیب هوشمند سازی سیستم‌های آبیاری را انجام داد.

(اگر در هوشمند سازی ساختمان نام پروتکل sbus و buspro زیاد به گوش‌تان خورده این مطلب اسمارتیک را از دست ندهید.)

کاربرد تایمر در سیستم آبیاری هوشمند

هوشمند سازی آبیاری: سنسورهای سنجش رطوبت خاک

سنسورهای رطوبت خاک را می‌توان به کنترل‌کننده‌ی سیستم‌های آبیاری موجود متصل کرد. این سنسور محتوای رطوبت خاک را پیش از آبیاری برنامه‌ریزی شده اندازه‌گیری می‌کند و اگر رطوبت خاک بالاتر از یک میزان خاص باشد، آبیاری را انجام نمی‌دهد. انواع مختلفی از سنسورهای رطوبت خاک وجود دارد و مصرف‌کننده پیش از خرید سنسور باید از سازگاری آن با سیستم موجود خود مطمئن شود.

سیستمِ آبیاریِ هوشمند: با هوشمند سازی آبیاری، بصورت خودکار و بر اساس آب و هوا و سنجش رطوبت خاک، آب مورد نیاز گیاهان تأمین می‌شود.

سنسورهای سنجش رطوبت خاک، آبیاری هوشمند

آبیاریِ هوشمند مزارع

برخی از سنسورهای رطوبت خاک شامل یک سنسور یخ‌زدگی خاک هم هستند که اگر دما زیر 32 درجه‌ی فارنهایت (زیر صفر درجه‌ی سانتی‌گراد) باشد، چرخه‌ی آبیاری را قطع می‌کند. سنسورهای رطوبت خاک در نوع سیمی و وایرلس موجود هستند.

سیستمِ آبیاریِ هوشمند: سنسورهای رطوبت سنج در دو نوع سیمی و بی‌سیم، میزان رطوبت خاک را اندازه‌گیری کرده و عملیات آبیاری را با توجه به رطوبت خاک تنظیم می‌کند.

(پیشنهاد می‌کنیم از مطلب اجزای سیستم هوشمند سازی نیز بازدید کنید.)

حتما بخوانید:
هوشمند سازی دامداری: تجهیزات هوشمند سازی دامداری + عکس

سنسورهای سنجش رطوبت خاک از تجهیزات مهم آبیاری هوشمند

سیستمِ آبیاریِ هوشمند: سنسورهای باران و یخ‌زدگی

اگرچه این سنسورها فناوری هوشمند در نظر گرفته نمی‌شوند اما سنسورهای باران و یخ‌زدگی چرخه‌ی آبیاری را در هنگام بارندگی یا یخبندان که آبیاری لازم نیست، قطع می‌کنند.

آبیاری در هنگام بارندگی باعث به هدر رفتن آب و پول و همینطور رواناب غیرضروری می‌شود. سه نوع متفاوت از سنسور باران وجود دارد که هرکدام عملکرد متفاوتی دارند:

سنسورهای باران و یخ‌زدگی؛ سیستم آبیاری هوشمند

انواع سنسور باران

نوع اول سنسور باران

نوع اصلی سنسور باران که امروزه همچنان مورد استفاده قرار می‌گیرد، با یک فنجان یا حوض کوچک که اب را جمع‌آوری می‌کند، کار می‌کند. هنگامی که مقدار معینی آب جمع شود، زون فنجان چرخه‌ی آبیاری را قطع می‌کند.

زباله‌های موجود در فنجان نیز می‌تواند چرخه‌ی آبیاری را قطع کند و به همین خاطر این ظرف باید به صورت دوره‌ای بررسی و از زباله پاک شود.

سیستمِ آبیاریِ هوشمند: نوع اصلی سنسور باران است که با یک فنجان یا حوض کوچک که اب را جمع‌آوری می‌کند، کار می‌کند.

هوشمند سازی آبیاری گیاهان با انواع حسگرهای باران

نوع دوم سنسور باران

نوع دوم سنسور باران از ظرفی با دو الکترود استفاده می‌کند که فاصله‌ی مشخصی از ته فنجان دارد. این فاصله را می‌توان طوری تنظیم کرد که حتی با مقدار کمی آب نیز فعال شود.

این مورد نیز مانند نوع اول سنسورهای باران ممکن است با وجود زباله‌ها دقت را کاهش دهند. وقتی آب به الکترودها برسد، چرخه‌ی آبیاری سیستم آبیاری قطع می‌شود.

سیستمِ آبیاریِ هوشمند: نوع دوم سنسور باران از ظرفی با دو الکترود استفاده می‌کند که فاصله‌ی مشخصی تا ته فنجان دارد.

کنترل سیستم آبیاری هوشمند با حسگرهای باران

نوع سوم سنسور باران

نوع سوم سنسور باران فاقد فنجان یا ظرف باران‌گیر است که باعث می‌شود نگهداری از آن آسان‌تر و عملکرد آن قابل اطمینان‌تر شود. این سنسور از چند دیسک استفاده می‌کند که با خیس شدن منبسط می‌شوند.

دیسک‌های منبسط‌شده سوئیچ را فعال و چرخه‌ی آبیاری را قطع می‌کنند. پس از خشک شدن دیسک‌ها، سیستم چرخه‌های برنامه‌ریزی را از سر می‌گیرد. این دیسک‌ها باید حداقل سالی یکبار بررسی و در صورت لزوم تعویض شوند.

سیستمِ آبیاریِ هوشمند: سنسورهای باران و یخ‌زدگی در سه نوع مختلف، وضعیت آبیاری را با توجه به میزان بارندگی تنظیم می‌کنند و در صورت بارندگی، آبیاری انجام نمی‌شود.

انواع حسگر باران برای سیستم آبیاری هوشمند باغچه

سیستمِ آبیاریِ هوشمند: سنسورهای باد

در مناطق بادخیز کشور، آبیاری در شرایط باد می‌تواند باعث کاهش یکنواختی توزیع آبیاری و کاهش میزان نفوذ آب به خاک شود. اگر سرعت باید از یک آستانه‌ی خاص بالاتر برود، سنسورهای باد می‌توانند چرخه‌ی آبیاری را قطع کنند تا از اتلاف آب جلوگیری شود.

تکنولوژی سیستم هوشمند آبیاری می‌تواند به کاهش هدر رفتن آب کمک کند و بعلاوه منظره‌ای سالم و زیبا ارائه دهد. صاحبان سیستم‌های آبیاری باید تعمیر و نگهداری سیستم ابیاری هوشمند را به طور منظم انجام دهند و از عملکرد درست همه‌ی سیستم اطمینان حاصل کنند.

سیستمِ آبیاریِ هوشمند: سنسورهای باد میزان وزش باد را بررسی می‌کنند و در صورت سرعت بالای باد، آبیاری را به تعویق می‌اندازند چرا که وزش باد شدید مانع از آبیاری یکنواخت گیاهان و باغات می‌شود.

سیستم آبیاری هوشمند فضای سبز

ویژگی‌های اصلی سیستم آبیاری هوشمند

سیستم‌های هوشمند آبیاری با ویژگی‌ها و گزینه‌های مختلفی در دسترس هستند اما پیش از خرید سیستم آبیاری هوشمند لازم است نیازهای خود را بررسی کنید چرا که ممکن است به تمام ویژگی‌های فانتزی کنترل‌گرهای هوشمند گران قیمت نیاز نداشته باشید.

برای مثال، برای اکثر صاحبان خانه‌های هوشمند، تایمربندی زمان آبیاری یک گزینه‌ی کاربردی است. بنابراین همیشه نیازهای خود را از پیش مشخص کنید و سپس بررسی کنید کدام سیستم می‌تواند برای شما مناسب‌تر باشد.

به این ترتیب می‌توانید قیمت سیستم آبیاری هوشمند را نیز مدیریت کنید. در ادامه به معرفی برخی از ویژگی‌های سیستم‌های آبیاری هوشمند می‌پردازیم.

سیستمِ آبیاریِ هوشمند: برای انتخاب یک سیستم هوشمندسازی آبیاری مناسب باید ابتدا نیازهای خود را بررسی کنید و با توجه به نیازها یک انتخاب مناسب داشته باشید.

سیستم آبیاری هوشمند قطره‌ ای

سیستم آبیاری هوشمند کنترل از راه دور

یکی از نکات مهم در انتخاب یک کنترل‌کننده‌ی سیستم آبیاری، نحوه‌ی کنترل آن است. آیا تصمیم دارید سیستم آبیاری خود را از راه دور و از طریق یک اپلیکیشن انجام دهید یا ترجیح می‌دهید این کار را مستقیما از روی دستگاه و از طریق دکمه‌ها انجام دهید؟ مورد دوم برای افرادی که با استفاده‌ی اپلیکیشن‌های موبایل هوشمند راحت نیستند، می‌تواند مناسب باشد.

در مورد سیستم‌های هوشمند از راه دور نیز هیچ دکمه‌ی فیزیکی وجود ندارد و فقط یک چراغ LED برای سیگنال دادن به سیستم کار می‌کند. اگر کاملا قادر به استفده از برنامه‌های گوشی هوشمند هستید، پیشنهاد می‌کنیم سیستم آبیاری هوشمند با کنترل برنامه از راه دور را انتخاب کنید چرا که راحت‌تر و شهودی‌تر است و می‌توانید سیستم خود را از هر کجا که هستید تحت کنترل و نظارت داشته باشید.

سیستمِ آبیاریِ هوشمند: قابلیت کنترل از راه دور سیستم‌های آبیاری هوشمند به شما کمک می‌کند تا از هر جا که هستید، وضعیت سیستم خود را بررسی کرده و آن را فعال یا غیرفعال کنید.

(برای آشنایی با پروتکل Z-Wave متن کاملی در اسمارتیک برایتان تدارک دیدیدم.)

قابلیت کنترل از راه دور سیستم‌های آبیاری هوشمند

سیستم آبیاریِ هوشمند و ایجاد منطقه‌های مختلف با نیازهای متفاوت

هر شیر آبیاری، منطقه‌ی خود را آبیاری می‌کند. منطقه‌ای که توسط یک شیر خاص آبیاری می‌شود، به عنوان یک منطقه‌ی آبیاری شناخته می‌شود. شما می‌توانید هر منطقه‌ی آبیاری را شخصی‌سازی کنید و خاک را به اندازه‌ی نیاز گیاهان آن منطقه آبیاری کنید.

بعلاوه این امکان وجود دارد که به تعداد شیرهای آبیاری، منطقه‌ی ابیاری داشته باشید. با این حال اطمینان حاصل کنید که کنترل کننده‌ی سیستم آبیاری شما می‌تواند از تعداد مناطق آبیاری مورد نیاز شما پشتیبانی کند.

منطقه‌بندی خاک و استفاده از شیر آبیاری جداگانه برای هر منطقه این شرایط را فراهم می‌کند که هر بخش با توجه به نیاز گیاهان آبیاری شود.

(برای آشنایی با zigbee به متن مورد نظر مراجعه کنید.)

منطقه بندی خاک و سیستم آبیاری هوشمند اختصاصی برای هر منطقه

تایمر سیستم آبیاری هوشمند

از پیش به این مساله توجه کنید که چگونه می‌خواهید از سیستم آبیاری خود استفاده کنید و این کار چقدر پیچیده خواهد بود؟ کنترل‌کننده‌های آبیاری هوشمند در مورد گزینه‌های زمان‌بندی آبیاری با یکدیگر متفاوت هستند.

سیستمِ آبیاریِ هوشمند: زمان‌بندی یک ویژگی بسیار مفید است زیرا به شما آرامش خاطر می‌دهد، حتی زمانی که در تعطیلات و مسافرت هستید.

زمان‌بندی مناسب آبدهی گیاهان با سیستم آبیاری هوشمند

اهمیت زمانبندی در آبیاری هوشمند قطره‌ای

هنگامی که تایمر به سنسور رطوبت متصل می‌شود؛ می‌تواند به طور خودکار زمان آبیاری را کوتاه یا بلندتر کند تا اطمینان حاصل شود که گیاهان تشنه نیستند یا غرقاب نمی‌شوند.

حتما بخوانید:
گلخانه هوشمند: تجهیزات هوشمند سازی گلخانه + عکس

اگر به گزینه‌های زمان‌بندی و تایمر آبیاری هوشمند خاصی نیاز دارید، مطمئن شوید که کنترل‌گر سیستم آبیاری هوشمند شما از آن پشتیبانی می‌کند. فراموش نکنید بهترین زمان آبیاری صبح زود و قبل از ساعت 10 صبح است.

تایمربندی سیستمِ آبیاریِ هوشمند، امکان آبیاری زمین در زمان‌بندی‌های جداگانه را فراهم می‌کند و حتی زمانی که در خانه نیستید، آبیاری به طور خودکار انجام می‌شود.

(برای خرید تجهیزات فضای سبز به صفحه مورد نظر مراجعه کنید.)

تایمر سیستم آبیاری هوشمند

دریافت نوتیفیکیشن از سیستم آبیاری هوشمند

اعلان‌ها مفید و راحت هستند. شما می‌توانید هنگام آغاز یا پایان آبیاری از سیستم آبیاریِ هوشمند اعلان دریافت کنید. بعلاوه برخی از کنترل‌کننده‌های سیستم آبیاری هوشمند در صورت وجود هر گونه خطا، نشستی و غیره به کاربران اطلاع می‌دهند تا نسبت به رفع آن اقدام شود.

با این حال پیش از خرید یک کنترل‌کننده مطمئن شوید که از این ویژگی پشتیبانی می‌کند. برخی از سیستم‌های ابیاری می‌توانند یک قدم جلوتر رفته و آب و هوا و محیط محلی را نیز در نظر بگیرند.

سیستمِ آبیاریِ هوشمند: برنامه‌ریزی هوشمند ایده‌ی خوبی است که حتی می‌تواند آبیاری را بهینه‌سازی کنید. یکی از ویژگی‌های مفید سیستم‌های آبیاری هوشمند این است که می‌توانند هنگام بارندگی، آبیاری را خاموش کنند.

(برای آشنایی با صفر تا صد هوشمند سازی گاوداری بیاندازید.)

برنامه اختصاصی برای کنترل از راه دور سیستم آبیاری هوشمند

مصرف آب کمتر و کاهش هزینه‌ها با سیستم آبیاری هوشمند قطره‌ای

شکی نیست که سیستم آبیاری هوشمند باغ، سیستم آبیاری هوشمند فضای سبز یا سیستم آبیاری هوشمند گلخانه نسبت به روش‌های معمولی آبیاری، باعث صرفه‌جویی زیادی در مصرف آب می‌شود.

مطالعات کنترل‌شده نشان می‌دهد سیستم‌های آبیاریِ هوشمند بین 20 تا 50 درصد در مصرف آب صرفه‌جویی می‌کنند. به این ترتیب، آبیاری هوشمند گلخانه‌ها، باغات، فضای سبز و غیره می‌تواند یک کار هوشمندانه و مسئولانه باشد؛ به ویژه در مورد کشاورزی که مصرف‌کننده‌ی اصلی آب است، بهتر است هر چه سریع‌تر از این روش آبیاری هوشمند استفاده شود.

سیستمِ آبیاریِ هوشمند: آبیاریِ هوشمند معمولا بصورت قطره‌ای و بر طبق برنامه‌ی تعیین شده عمل می‌کند، بنابراین اینطور نیست که بعضی مناطق خشک و برخی دیگر غرقاب باشند.

کنترل مصرف آب و کاهش هزینه‌های اضافه با آبیاری هوشمند

قیمت سیستمِ آبیاریِ هوشمند

با این حال، این روش‌های صرفه‌جویی برای مصارف کشاورزی یا کاربردهای تجاری و در هوشمند سازی کشاورزی محبوب است و برای مصارف خانگی صادق نیست. اکثر سیستم‌های آبیاری برای مناطق تجاری بزرگ ساخته و طراحی شده‌اند، نه باغ‌های کوچک. اما به لطف برندهای نوآورانه‌ی خانه هوشمند، راه‌اندازی و طراحی سیستم‌ آبیاری هوشمند برای املاک خصوصی کوچک نیز بسیار آسان شده است.

سیستم آبیاری هوشمند خانگی را می‌توان از طریق برنامه‌ی هوشمند موبایل کنترل کرد و حتی می‌توان آن را به هاب هوشمند یا سایر دستگاه‌های هوشمند متصل کرد.

سیستمِ آبیاریِ هوشمند: یکی از مزایای سیستم آبیاری هوشمند قطره‌ای کاهش مصرف آب و در نتیجه کاهش هزینه‌های قبض آب است.

کاهش مصرف آب هزینه‌ها با سیستم آبیاری هوشمند قطره‌ای

استفاده از سیستم آبیاری قطره ای هوشمند برای چه کسانی مناسب است؟

برای استفاده از سیستم‌های آبیاری هوشمند نیاز نیست حتما باغدار یا علاقمند به فناوری باغ‌های بزرگ باشید. ارتقاء به آبیاری هوشمند و تمام خودکار نه پیچیده است و نه پرهزینه.

اگر مطمئن نیستید چطور آن را تنظیم کنید، می‌توانید از یک متخصص کمک بگیرید. در درازمدت هزینه آبیاری قطره ای هوشمند و خرید دستگاه‌ها و راه‌اندازی آن، با کاهش مصرف آب و هزینه‌های ناشی از آن جبران می‌شود.

سیستمِ آبیاریِ هوشمند: سیستمِ آبیاریِ هوشمند خیلی تمیز در زیر زمین کار گذاشته می‌شود، بنابراین هیچ گونه تجهیزات مزاحمی بر روزی زمین نخواهید دید.

آبیاری قطره‌ای و ادغام آن با سیستم آبیاری هوشمند

قیمت آبیاریِ هوشمندِ باغ

هنگامی که سیستم را راه‌اندازی کنید، برنامه‌نویسی و برنامه‌ریزی آبیاری از طریق برنامه‌ی تلفن هوشمند انجام می‌شود که کاملا ساده است و بعلاوه به اندازه‌ی کافی هوشمند هست که بدون تغییرات دستی مداوم به درستی کار کند. با تصور دشوار بودن راه‌اندازی این سیستم‌ها، از سال‌ها صرفه‌جویی و راحتی کناره‌گیری نکنید.

سیستمِ آبیاریِ هوشمند: همه‌ی افراد می‌توانند نسبت به هوشمند سازی سیستم‌های آبیاری خود اقدام کنند و برنامه‌ریزی آبیاری گیاهان خود را به سادگی از طریق اپلیکیشن موبایل انجام دهند.

(برای استعلام قیمت تجهیزات Crestron این صفحه را از دست ندهید.)

کنترل از راه دور سیستم آبیاری هوشمند با گوشی هوشمند

آبیاری هوشمند با کنترل صوتی

برای افرادی که از کنترل صوتی برای مدیریت و کنترل سیستم‌های هوشمند خانه هوشمند خود استفاده می‌کنند، آبیاری هوشمند با کنترل صوتی می‌تواند بسیار مهم باشد.

از آنجایی که برخی از آبپاش‌های آبیاری هوشمند می‌توانند به هاب هوشمند متصل شوند، می‌توانید از دستورات صوتی برای کنترل سیستم آبیاری خود استفاده کنید.

اما باید مطمئن شوید کنترل‌کننده‌ی هوشمندی که می‌خرید از الکسای آمازون یا دستیار گوگل پشتیبانی می‌کند.

سیستمِ آبیاریِ هوشمند: قابلیت کنترل صوتی یکی از ویژگی‌های سیستم‌های آبیاری هوشمند است که در صورت سازگار بودن سیستم می‌توان با الکسای آمازون یا دستیار گوگل این کار را انجام داد.

(در مورد انبار هوشمند و تکنولوژی‌های هوشمند سازی انبار نیز مطالعه کنید.)

قابلیت کنترل صوتی از ویژگی‌های آبیاری هوشمند

سیستم آبیاری هوشمند خانگی

اگر برای آبیاری گلدان‌های خانه‌ی خود دچار مشکل هستید و معمولا فراموش می‌کنید به گیاهان خود آب بدهید، می‌توانید از سیستم آبیاری هوشمند گلدان استفاده کنید.

این سیستم‌ها معمولا تمام نیاز کاربران برای راه‌اندازی یک سیستم آبیاریِ هوشمند خانگی را فراهم می‌کنند و می‌توانید با برنامه‌ریزی سیستم، آبیاری دوره‌ای گلدان‌های خود را انجام دهید.

این سیستم‌ها شامل تجهیزات هوشمند مانند پمپ، کنترل‌کننده‌ی هوشمند، شلنگ، نازل و غیره هستند و برای آبیاری گیاهان آپارتمانی گزینه‌ای ایده‌آل به شمار می‌آیند. علاوه بر آبیاری مناسب و به موقع گیاهان خود با سیستم‌های ابیاری هوشمند گلدان در مصرف آب نیز صرفه‌جویی خواهد شد.

با هوشمند سازی آبیاری می‌توانید حتی گلدان‌های خانه را با نظم خاص آبیاری کنید، با سیستم آبیاری هوشمند گلدان علارغم داشتن گل‌های با طراوت و زیبا می‌‌توان تا حد قابل توجهی در مصرف آب صرفه جویی کرد.

حفظ طراوات و شادابی گیاهان خانگی با آبیاری هوشمند

مزایای هوشمند سازی سیستم آبیاری

در نهایت همانطور که در این مطلب به آن پرداختیم، نصب و راه‌اندازی سیستم‌های آبیاری هوشمند می‌تواند تاثیر زیادی در کاهش هزینه‌ها و مدیریت بهتر آبیاری گیاهان و باغ‌ها داشته باشد. به طور کلی از مزایای اصلی هوشمند سازی سیستم آبیاری می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • امکان کنترل سیستم از طریق اپلیکیشن موبایل
  • ایجاد برنامه و تایمر برای آبیاری اتوماتیک باغچه‌ها
  • اضافه کردن سنسور (باران، رطوبت خاک و غیره) برای درک بهتر نیازهای گیاهان
  • دریافت نوتیفیکیشن یا اعلان و جلوگیری از خطاهایی مانند نشت آب از لوله‌ها
  • صرفه‌جویی در مصرف آب و یک راه‌حل دوستدار محیط زیست
  • کاهش هزینه‌های قبوض آب
  • استفاده از کنترل صوتی برای کنترل سیستم آبیاری

راه اندازی آبیاری هوشمند در مزارع با بازدهی بالا

قیمت هوشمند سازی آبیاری

برخی از دستگاه‌های هوشمند بسیار پرطرفدار هستند و معمولا سیستم آبیاری هوشمند کمتر مورد توجه قرار می‌گیرد. اما نصب این سیستم‌ها به ویژه برای کسانی که باغدار هستند می‌تواند مزایای زیادی به همراه داشته باشد.

این که استفاده از سیستم روشنایی هوشمند به جای چراغ‌های معمولی بسیار کاربردی است، قابل درک است اما راحتی آبیاری هوشمند و کاهش هزینه‌ها نیز می‌تواند شما را متقاعد کند تا با افزودن یک دستگاه هوشمند، آبپاش‌ها یا آبیاری باغ خود را هوشمند کنید.

سیستم آبیاری هوشمند نسبت به سایر تجهیزات هوشمند سازی (هوشمند سازی صنایع و اتوماسیون ساختمان) هزینه‌ی کمتری دارد ولی در عوض می‌تواند با بازدهی بالا در صرفه جویی هزینه‌ها، شما را به سود برساند.

منبع مطلب

آبیاری هوشمند: کاهش هزینه‌ها و مصرف بهینه انرژی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *